27.02.15

10 smakelijke trainingen in de food-industrie

10 Smakelijke trainingen in de food-industrie

Voor een goed en smakelijk product is een nauwkeurige samenstelling van ingrediënten nodig. Dat weten we als geen ander binnen de voedselindustrie. Een kleine tekortkoming of erin sluipende overdaad kan het hele recept verzieken. En dat wil je als fabrikant natuurlijk koste wat het kost voorkomen.

Bij het productieproces is dat niet anders. Een kwalitatief hoogstaand product vraagt om een zorgvuldig recept, in de vorm van een efficiënt ingericht productieproces. Een proces zonder haperende machines, slecht ingestelde software of overdadige waste. Maar een lean en strak geregeld proces, waarin het draait om 100% kwaliteit , een goede en optimale productiesnelheid en een maximaal rendement. Kortom, een proces dat zo vloeiend én zuinig mogelijk verloopt.

Klinkt natuurlijk prachtig. Maar de praktijk is vaak weerbarstig. Hoe graag u ook vooruit wilt, de functionerende communicatieprocessen tussen de afdelingen, de onduidelijkheid over de taakverdeling van uw medewerkers, een overbelasting van uw machines of de struise verdedigers van hun eigen ‘vakeilandje’ stremmen uw enthousiasme. En dat is jammer, want er valt zoveel te winnen.

En daar komen wij om de hoek kijken. Als ervaren advies en optimalisatiebureau zijn wij dé partner in het realiseren van zo’n lean ingericht productieproces. In vijf eenvoudige stappen, helpen wij uw productie over de hele lijn zo strak mogelijk inrichten. Eén van de belangrijkste stappen in dit proces is de borging van het continue verbeteringsproces. Deze borging realiseren wij onder andere door het geven van verschillende trainingen binnen diverse lagen van het bedrijf. Elke training voegt zijn eigen unieke smaak toe in het recept dat ‘procesoptimalisatie’ heet. En samen vormen deze smaken een perfecte blend, waarin medewerkers, machines en software feilloos op elkaar aansluiten en elkaar versterken.

Trainingen voor Operators (5 modulen)

Voor een goede uitvoering van het optimalisatieproces is voldoende kennis nodig. Wanneer uw operators begrijpen wat de gestelde doelen zijn, kunnen zij het proces hier op alle gebieden op aanpassen. Om uw operators te ondersteunen, biedt Onprove een speciale operatortraining, die bestaat uit de volgende modules:

  • Kwaliteitswaarborging (HACCP);
  • Proceskennis:
  • Inzet en eigenschappen van materialen en gereedschappen
  • Verpakkingskennis:
  • Training in onderhoud en schoonmaak

Training voor het houden van Functioneringsgesprekken

Om inzicht te krijgen in de capaciteiten van uw medewerkers, zijn functioneringsgesprekken cruciaal. Tijdens deze gesprekken leert u de talenten en ontwikkelingspunten van uw medewerkers kennen, wat leidt tot een optimale inzet op de juiste werkplek.

Training Leidinggeven voor management en operators

Als leidinggevende voelt u dagelijks de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen binnen het bedrijf. Het is daarbij belangrijk dat u doortastend en efficient kunt optreden, om procesoptimalisatie te ondersteunen. Tijdens de training

“Leiding geven vanuit kracht” leert u als leidinggevende uw kracht te vinden en helder en efficiënt op te treden richting uw werknemers.

Training HACCP

In alle bedrijven waar met bederfelijke eet- en drinkwaren gewerkt wordt, is het verplicht je te houden aan de regels van de Hygiënecode. Tijdens deze training leren uw medewerkers de verplichte Hygiënecodes op een eenvoudige manier in de praktijk toe te passen. Daarnaast leren zij inschatten waar de controleurs van de NVWA bij een inspectie op letten. Na het volgen van deze training voldoen uw medewerkers in één dag aan alle wettelijke eisen!

Training BHV

Een veilige werkomgeving voorkomt ongelukken. Daarom is elke werkgever in Nederland verplicht om een goede bedrijfshulpverlening te organiseren. Met vakkundig opgeleide mensen voorkomt u dat gevaarlijke situaties op het werk letsel en schade bij werknemers en bezoekers veroorzaken.

Training Hef- en reachtruck

Met de juiste certificaten op zak, kunnen uw medewerkers optimaal ingezet worden in hun functie binnen uw bedrijf. Met de training hef- en reachtruck leert u uw medewerkers om veilig en verantwoord met een hef- of reachtruck te werken, de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uit te voeren en het dagelijks onderhoud uit te voeren. Daarnaast bieden wij diverse opfriscursussen voor de hef- en reachtruck.

Vul voor meer informatie het contactformulier aan de rechterzijde in, of bel of mail Marc van Amersfoort.

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier