dps

Datacaptatie

Waarom Datacaptatie essentieel is voor elk food productieproces

Wil je jouw voedselproductieproces naar een hoger niveau tillen? Zoek niet verder! Met Datacaptatie, onze innovatieve MES software module, kunnen voedselproductiebedrijven de kwaliteit en efficiency van hun productieproces verbeteren en het proces verder standaardiseren.

 

Wat is Datacaptatie?

Datacaptatie is een krachtige tool die speciaal is ontworpen om productiebedrijven in de voedselindustrie te ondersteunen. Het monitort en registreert belangrijke procesparameters van het voedselproductieproces, zoals onder andere de temperatuur, bandsnelheid en meer.

 

Een kort voorbeeld vanuit de praktijk:

Bij de start van de productie worden procesparameters naar de lijn gestuurd (bijvoorbeeld dat de temperatuur van de sealbalk op 100 graden wordt ingesteld). DPS Datacaptatie logt de gestuurde parameters ten opzichte van de ingestelde parameters, zodat eventuele wijzigingen van de instellingen geregistreerd worden.

Standaard is de temperatuur 100 graden. De operator maakt er 105 graden van. Met Datacaptatie kan er gekeken worden; is er nu beter of slechter geproduceerd? En dan kan je kijken waarom werd er slechter of beter geproduceerd, of wist de operator niet wat hij deed?

Met DPS MES software en de module Datacaptatie is het mogelijk om de impact van proceswijzigingen te volgen  zodat je weet of:

  • de procesparameters aangepast moeten worden.
  • er technisch naar de machine gekeken moet worden.
  • de operator beter opgeleid moet worden.

Door deze gegevens nauwkeurig op te slaan, wordt niet alleen het onderzoek naar klachten makkelijker, het proces verder gestandaardiseerd en geborgd.

 

Wat is het resultaat van Datacaptatie?

Datacaptatie is uw eigen procesbewaker. Het houdt continu alle belangrijke parameters bij die invloed hebben op het voedselproductieproces. Elke stap van het proces wordt netjes vastgelegd en aan de juiste productieopdracht toegewezen. Zo worden productieverslagen makkelijk opgesteld en onderzoekt u eventuele klachten voor procesverbetering eenvoudig.

De DPS module slaat al deze gegevens veilig op in onze DPS database. Hierdoor kunt u in no-time achterhalen welke procesparameters zijn gebruikt voor elke productieopdracht. En als er problemen opduiken, kun je direct de juiste acties nemen om alles weer op de juiste standaarden te krijgen. Dat bespaart tijd en voorkomt verdere onnodige verliezen.

 

Benieuwd wat DPS voor uw proces betekent? 

Ontdek vandaag nog hoe Datacaptatie van Onprove jouw productieproces kan verbeteren. Neem contact op voor een gratis demo op maat of vraag meer informatie aan.

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier