Industrieel onderhoud

Om uw machines optimaal te laten presteren, is het belangrijk dat uw machinepark tip top in orde is en blijft. Immers stilstanden door storingen kosten driedubbel geld en voorkomen is beter als genezen.

Belang van goed onderhoud

Storingen kunnen een flinke druk op uw lijn leggen. Door uw machinepark goed te onderhouden, kunt u het aantal storingen reduceren waardoor uw OEE (Overall Equipment Effiency) stijgt. Preventieve checks uitvoeren op slijtagegevoelige onderdelen voorkomt storingen, en daarmee hoge kosten. Door samen te bepalen wat de kritische componenten van een machine zijn en welke onderdelen u op voorraad moet hebben, kan de frequentie en impact van storingen worden beperkt.

Eerstelijns onderhoud (PISA)

In een productiebedrijf is het cruciaal dat uw machines optimaal werken. Door uw medewerkers in Poetsen Inspecteren Smeren Aandraaien (PISA) te trainen, zorgt u ervoor dat uw machinepark continu op hoog niveau presteert. Bovendien wordt de werkdruk op de TD verlicht.

Door het regelmatig controleren van kritieke punten volgens de PISA-methode en deze waar nodig bij te stellen, garandeert u niet alleen een goede en veilige werking van de machines, maar zorgt dit ook voor een continu productieproces, waarbij u zo efficiënt mogelijk presteert.

Meer weten over het stappenplan voor onderhoud?

Industrieel Onderhoudsplan

Onprove hanteert een stappenplan om samen met uw medewerkers een industrieel onderhoudsplan op te stellen. Samen stellen we een budget op, kijken we naar draaiuren en maken we een preventief onderhoudsschema per machine. Vervolgens leren we uw medewerkers een goede afstemming te realiseren met de productieplanning om er voor te zorgen dat onderhoud een voorspelbare en geen verstorende factor is. Meer lezen Rectangle 5 Copy 62

Uitvoering industrieel onderhoud

Als u de juiste mensen niet in huis heeft om het onderhoud uit te voeren, kunt u een beroep doen op de medewerkers van Onprove om het preventief onderhoud uit voeren.

Met het preventief onderhoudsplan van Onprove worden uw machines op gezette tijden gecontroleerd en wordt het juiste type onderhoud toegepast. Hierdoor reduceert u het aantal storingen, en verbetert u de machinebeschikbaarheid.

Verbeterpotentieel meten

Om goed inzicht te krijgen in de huidige prestaties van uw machinepark, starten wij met een scan. Deze scan laat zien hoe uw machinepark op dit moment functioneert, en op welke punten we winst kunnen boeken. Aan de hand hiervan bepalen wij het verbeterpotentieel, dat als basis dient voor het onderhoudsplan en een eventuele samenwerking.