DPS – het MES Systeem voor de food

Hét Personeels- en Productie systeem voor de food!

Wat is het DPS-Systeem?

Om zo efficiënt mogelijk te draaien, is het cruciaal dat u de kwaliteit van uw productielijn zo goed mogelijk bewaakt. Het DPS Personeels- en productiesysteem is een ingenieus MES systeem dat realtime uw volledige productie monitort, zodat u hick-ups voorkomt, en in staat bent tijdig in te grijpen.

DPS fungeert als “de zee tussen uw applicatie eilanden”. Dit betekent concreet dat DPS met bijna alle applicatie-eilanden kan koppelen en waar nog geen eiland bestaat dit eiland kan opvangen. Hierdoor heeft u altijd een MES oplossing die naadloos op uw situatie aansluit.

DPS is een modulair systeem wat opgebouwd is uit diverse modules waarin o.a. personeelsplanning, –Personeelsbeheer, kloktijdenregistratie en opleidings en competentiebeheer gevangen zijn. Ook worden alle gegevens die u nodig heeft om uw productie te sturen direct inzichtelijk gemaakt: Denk aan Realtime OEE, Controlelijsten, Track & Trace, procesmetingen en koppelingen met bijna alle machines en softwareapplicaties die u heeft. Kortom, een uniek systeem dat u helpt om te sturen op feiten, nieuwe inzichten te krijgen en dat uw leven een stuk makkelijker maakt

Modulaire opbouw

Elk bedrijf is anders. Omdat de behoeften per bedrijf zo verschillen hebben we het DPS-systeem opgebouwd uit verschillende modules. Door de juiste modules te kiezen, zorgt u ervoor dat het systeem naadloos aansluit bij de behoefte van uw bedrijf. Bovendien is het door de modulaire opbouw eenvoudig uit te breiden met nieuwe toepassingen of koppelingen.

DPS modules kunnen onderverdeeld worden in DPS Personeel en DPS Productie. Een greep uit de meest voorkomende modules vind u hieronder:

Personeelsmanagement

Met de module DPS Personeelsmanagement bent u in staat snel en adequaat te reageren op de personeelsdynamiek en uw medewerkers te geven wat ze nodig hebben om hun werk goed uit te voeren.

Productiemanagement

Met de module DPS Productiemanagement krijgt u Realtime inzicht in de prestaties van uw volledige lijn. Zo kunt u exact zien welke start- en stoptijden gehanteerd worden, en is het mogelijk tellingen, verbruiken, cyclustijden en redenen van stilstand bekijken.

Personeelsplanning

Deze module geeft u eenvoudig en helder inzicht in alle productieopdrachten en de daaraan gekoppelde personeelsbehoefte. Zo weet u exact welke capaciteiten op welke plek gevraagd worden, en welke medewerker daar het best bij past.

Realtime OEE registratie

Échte controle zit in de details. Daarom biedt de module Productie een extra optie: de OEE-registratie. Deze speciaal aangepaste Overall Equipment Effectiveness (O.E.E.) module meet realtime uw machine of productielijn.

Track & Trace

De wet en de klant wil dat u een gedetailleerd inzicht heeft van alle leverings- en verwerkingsstromen van deze grondstoffen. Met de DPS-traceabillity-module heeft u een helder inzicht in alle grondstofstromen binnen uw productieproces.

Bezoekers module

De module DPS Bezoekersregistratie zorgt ervoor dat de registratie van bezoekers geautomatiseerd en effectief worden begeleid

Weten wat DPS voor u kan betekenen?

Opleiding

Wilt u zeker weten dat uw personeel de juiste opleiding heeft gevolgd? Dan kunt u het DPS opleidingsmanagement systeem toevoegen. Hiermee zet u eenvoudig een persoonlijke opleidingsstrategie uit voor uw personeel.

Procesmetingen

Met de DPS-module Procesmetingen registreert u real-time alle proceswaarden en alle machine-instellingen die u belangrijk vindt, en reageert acuut zodra de waarden afwijken zodat u kunt bijsturen waar nodig.

Tijd & Toegang

De DPS-module Tijd & Toegang geeft u real-time inzicht in alle bewegingen binnen uw bedrijf; zo weet u exact hoe laat een personeelslid aanwezig is, en in welke ruimtes een personeelslid of een bezoeker zich begeeft.

Printing & labeling

Met de DPS Printing & labeling module leveren wij u een tool waarmee u de aansturing van de etiketten en printers met uw standaard labelsoftware centraal regelt en voorkomt u fouten en rework.

App

Onprove heeft een app ontwikkelt voor de DPS MES software om de selfservice mogelijkheden in DPS op personeel vlak uit te breiden. Hierdoor bespaart u kostbare tijd met administreren van verlofaanvragen, updaten van persoonlijke gegevens en communiceren van roosters en werkplekken.

Controlelijsten

Een hoge kwaliteit borgen vraagt om nauwgezette procedures voor plannen, registreren en controleren van de werkzaamheden en een adequate reactie op eventuele klachten. Om dit te realiseren is systematische controle nodig.

Report scheduler

U kunt veel tijd kwijt zijn aan het maken en rondsturen van rapportages over bijvoorbeeld productieprestatie, personeelsbezetting of kwaliteit. Met de Report scheduler is het mogelijk om deze rapportages op een vast moment per E-Mail binnen uw organisatie te verspreiden

Parameter sturing

Een goed ingestelde machine is cruciaal voor de kwaliteit van de lijn. Met de DPS-module Parametersturing, kunt u eenvoudig de juiste parameters sturen naar de onderliggende machines waardoor afkeur van producten, snelheidsverliezen en stilstanden verregaand voorkomen kunnen worden.

Datacaptatie

Datacaptatie is een krachtige tool die speciaal is ontworpen om productiebedrijven in de voedselindustrie te ondersteunen. Het monitort en registreert belangrijke procesparameters van het voedselproductieproces, zoals

DPS – het MES Systeem voor de food

Waarom DPS?

  • Door de modulaire opbouw kunt u zelf, al naar gelang de behoefte, bouwen aan uw organisatie.
  • Door de veelzijdigheid aan modules wordt het aantal koppelingen tussen een veelvoud aan systemen drastisch gereduceerd waardoor de kans op fouten met koppelingen onderling aanzienlijk wordt verkleind.
  • Ondanks de soms complexe materie is DPS eenvoudig bedienbaar en overzichtelijk qua structuur. Van productievloer tot directie kan iedereen eenvoudig met het systeem werken.
  • Dankzij de standaard mogelijkheden om koppelingen te realiseren met o.a. ERP, WMS, HR, verloning etc. wordt de technische implementatietijd tot een minimum beperkt.
  • DPS kenmerkt zich door het meest vriendelijke en eenvoudige licentiesysteem in de markt. U betaalt niet voor het aantal gebruikers, of productie lijnen die u wilt aankoppelen. U betaalt alleen voor de modules die u aanschaft.
  • Met behulp van dit op continu verbeteren gerichte programma behaalt u snel resultaten waardoor de terugverdientijd snel behaald wordt.

Vraag een Demo aan Rectangle 5 Copy 62

14-03-2022

Samenwerking Onprove en Gullimex basis voor verdere digitalisering productieprocessen

08-12-2021

DNV constateert dat 80% van de Recalls in de voedselketen te maken hebben met foutieve etikettering.

06-07-2021

Smartbakery & DPS NxT: Door intelligente lijnbesturing naar topkwaliteit in bakken