29.08.17

Nieuwe module Track & Trace

Vernieuwde Track & Trace module DPS Production System (MES)

Als fabrikant doe je er alles aan om een topproduct te maken. Toch kan het voorkomen dat er onverhoeds iets mis gaat met het product. Eén van de bestanddelen blijkt besmet of er is een klein foutje in de productie geslopen. Het opsporen van dit foutje is een flinke klus wanneer het hele proces nog met de hand wordt geregistreerd. Bovendien vergt het vaak teveel tijd, geeft het een veel te grote onnauwkeurigheid waardoor er soms hele partijen onnodig teruggeroepen en vernietigd moeten worden. Terwijl het probleem zich vaak maar in een deel van de producten bevind.

Track & Trace-registratie

De vernieuwde track-en-tracemodule van DPS is dé oplossing als het gaat om traceability. Met één druk op de knop heb je direct inzicht in alle verbruiken van zowel grondstoffen als materialen waaruit het product is opgebouwd. Met de uitgebreide traceringsrapportage er  zowel vanuit de geleverde producten dan wel aan de uitgeleverde eindproducten volledig inzicht in alle stromen door het proces. Tevens kan er vanuit de standaard aanwezige rapportage in een ogenblik van iedere productiestap of van het totale productie proces een massaballans worden gegenereerd.

Hoe het werkt…

Zodra de bestanddelen van het product binnenkomen, worden ze gescand, gecontroleerd en in de voorraad geboekt. Vervolgens worden alle onderdelen geregistreerd op de betreffende productieopdracht(en). Zodra een grondstof wordt verbruikt, wordt dat geregistreerd en weer afgeboekt op de voorraad. Zo ontstaat er een helder overzicht waaruit uw halffabricaten en eindproducten zijn opgebouwd en aan wie de eindproducten zijn geleverd en van wie de grondstoffen en materialen zijn afgenomen.

Calamiteiten

In geval er calamiteiten rondom een product ontstaan moet je als toeleverancier binnen afzienbare tijd de herkomst van de grondstoffen en materialen kunnen terugvinden. Deze ‘trace’ moet duidelijk laten zien waar de mogelijk “besmette” grondstof in het product is gekomen, eventueel is verder verwerkt, en wie deze grondstof heeft geleverd. Met de DPS track en tracemodule is dit slechts een kwestie van luttele seconden. Door de ontwikkelde standaardisering is de trace snel uitrolbaar en bovendien toepasbaar op de hele foodbranche.

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier