13.09.18

Pressrelease: Cbt en Onprove slaan de handen ineen

Een gerichte aanpak voor het personeelstekort binnen de industrie

Opleider binnen de maakindustrie Cbt en advies- en trainingsbureau Onprove zijn 1 september een samenwerking aangegaan. Door deze samenwerking beschikken zij over een divers aanbod aan opleidingen en trainingen, die zij inzetten voor een gerichte aanpak voor het personeelstekort binnen de industrie.  

Doorontwikkeling van eigen personeel

Aan het begin van het tweede kwartaal gaf 17% van de producenten aan dat de bedrijfsactiviteiten belemmerd worden door een tekort aan arbeidskrachten. Een jaar eerder was dit nog 10%. Cbt en Onprove slaan nu de handen ineen om het personeelstekort te minimaliseren. Volgens Roy Pollman, directeur Cbt, is de samenwerking een schot in de roos. “Wij delen hetzelfde DNA, wij zijn allebei gericht op het behalen van zoveel mogelijk resultaat bij klanten. Daarbovenop delen we ook nog eens dezelfde visie als het gaat om de doorontwikkeling van eigen personeel. Het personeelstekort is goed te zien aan het aantal openstaande vacatures, maar deze vacatures kunnen wat ons betreft vaak worden opgelost door de doorontwikkeling van eigen personeel. Binnen onze samenwerking bieden wij ook een TWI training aan om nieuwe vaardigheden zo snel en goed mogelijk aan te leren aan eigen en flexibele medewerkers. Onprove en cbt geloven dat mensen kunnen groeien naar de plek waar ze het beste passen door op een andere manier naar processen te kijken, verantwoordelijkheden lager in de organisatie te leggen en coachings- of ontwikkelingstrajecten“, aldus Roy Pollman.

Compleet aanbod opleidingen en trainingen

De samenwerking resulteert in een divers aanbod aan opleidingen en trainingen. Cbt heeft zich de afgelopen twintig jaar gespecialiseerd in het coachen en trainen van medewerkers op het gebied van veiligheid, techniek en leiderschap. Volgens Marc van Amersfoort, directeur van Onprove, sluit het portfolio van Onprove hier goed op aan. Onprove is gespecialiseerd in continu verbetertrajecten binnen de foodindustrie en beschikt over een breed aanbod aan Lean trainingen, waaronder: lean belt (yellow, orange en green), SMED en OEE. Juist de combinatie van lean verbetertrajecten, opleidingen en trainingen is volgens hem noodzakelijk om het personeelstekort gericht aan te pakken. “Bij het leanproces draait het onder andere om het inzetten van de juiste mensen op de juiste plek. Dit kan door ongeslepen parels binnen je eigen bedrijf te ontdekken, bij te schaven en talenten te ontwikkelen. De trainingen die we in samenwerking met Cbt geven, kunnen daar een belangrijke rol in spelen“, aldus Marc van Amersfoort.

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier