21.03.18

Track & Trace in productie: een dagtaak?

Track & Trace

Als fabrikant doe je er alles aan om een topproduct te maken. Toch kan het voorkomen dat er toch iets misgaat met het product. Eén van de bestanddelen blijkt besmet of er is een klein foutje in de productie geslopen. Het opsporen van dit foutje is een flinke klus wanneer het hele proces nog met de hand wordt geregistreerd. Bovendien vergt het vaak te veel tijd, geeft het een veel te grote onnauwkeurigheid waardoor er soms hele partijen onnodig teruggeroepen en vernietigd moeten worden. Terwijl het probleem zich vaak maar in een deel van de producten bevindt.

Track & Trace-registratie

De track-en-tracemodule van DPS is dé oplossing als het gaat om traceability. Met één druk op de knop heb je direct inzicht in alle verbruiken van zowel grondstoffen als materialen waaruit het product is opgebouwd. Met de uitgebreide traceerrapportage krijg je inzicht in alle stromen van het proces; van geleverde grondstoffen tot en met de uitgeleverde eindproducten. Tevens kan er vanuit de standaard aanwezige rapportage in een ogenblik van iedere productiestap of van het totale productie proces een massaballans worden gegenereerd.

Massa Balans

DPS meet en registreert voor alle processtappen de verschillende processtromen op basis van grondstof, halffabricaat, materiaal, uitval en gereed product. Door deze manier van meten wordt het voor u erg eenvoudig om in een mum van tijd een volledige massa balans te genereren.

Hoe het werkt…

In uw ERP pakken zitten de inkoopopdrachten, voorraad, etc etc

Zodra de bestanddelen van het product binnenkomen worden

deze gescand, gecontroleerd en in de voorraad geboekt.

Onprove-driehoekMet DPS als tussenlaag tussen Machine en ERP komt de werkopdracht digitaal naar de productielijn en kan men via een terminal aan de lijn het volgende boeken:

  • Grondstof
    • Check op juistheid
    • FIFO
  • Hulpstoffen
  • Afval
  • Gereed product

Deze gewichten worden teruggekoppeld aan het ERP-pakket.

Zo ontstaat er een helder overzicht waaruit uw halffabricaten en eindproducten zijn opgebouwd, aan wie de eindproducten zijn geleverd en van wie de grondstoffen en materialen zijn afgenomen.

Tot Slot

Als er calamiteiten rondom een product ontstaan moet je als toeleverancier binnen afzienbare tijd de herkomst van de grondstoffen en materialen kunnen terugvinden. Deze ‘trace’ moet duidelijk laten zien waar de mogelijk “besmette” grondstof in het product is gekomen, eventueel is verder verwerkt, en wie deze grondstof heeft geleverd. Met de DPS track en trace-module is dit slechts een kwestie van luttele seconden. Door de standaardisering is de track en trace-module snel te implementeren en toepasbaar op de hele foodbranche.

Voor meer informatie (www.onprove .nl)

 

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier