05.07.22

Training & Opleiding met subsidie?

De Levensmiddelenindustrie is een belangrijke sector binnen de Nederlandse industrie.
Er zijn zo’n 6.000 bedrijven actief met meer dan 140.000 arbeidsmarktplaatsen.

Binnen de sector spelen diverse belangrijke veranderingen. Veranderingen als gevolg van technologische ontwikkelingen (robotisering, digitalisering), Food for Health (gezonde/biologische producten), maar ook onderwerpen als duurzaamheid van de voedingsproductie (focus op voedselketen en keurmerken), vragen veel van zowel de organisatie als haar medewerkers.

Bovendien zijn er nog een aantal trends die ook hun invloed uitoefenen, zoals vergrijzing, hoge verzuimpercentages en zorgen om vitaliteit en inzetbaarheid van mensen gedurende hun loopbaan.

Dit alles leidt tot zorgen over de huidige medewerkers in de sector. Een grote groep heeft nl. moeite om mee te komen of is onvoldoende geëquipeerd om de uitdagingen aan te kunnen. Stilstand in deze groep is dan ook een enorm risico in een tijd dat de sector ze keihard nodig heeft.

Iedereen is ervan overtuigd dat er actie nodig is. De overheid heeft het versterken van de arbeidsmarkt dan ook een prioriteit gemaakt en stimuleert middels verschillende subsidieregelingen, waaronder bijvoorbeeld een ‘NL leert door’, ontwikkeladvies, scholing en begeleiding aan (toekomstige) werkenden in de sector. Dit geldt dan voor zowel werkenden in de sector, als zij-instromers als werkzoekenden. Doorontwikkeling van mensen is keihard nodig in de sector. Processen gaan veranderen en dat heeft als gevolg dat de benodigde expertise van medewerkers mee zal moeten veranderen. En daar is training en opleiding bij nodig.

 

Skills ontwikkelen met Onprove

In een productie-omgeving vormen mensen de spil. Mensen kunnen door de juiste training een waardevolle bijdrage leveren aan het productieproces.
Met het slim getrapte opleidingssysteem van Onprove kunt u uw werknemers binnen afzienbare tijd ontwikkelen tot professionele verbeterspecialisten, leidinggevenden en daarmee nog waardevollere medewerkers. Onze specialisten leiden hen grondig op, zodat ze binnen korte tijd de juiste kennis en kunde hebben om hun werkzaamheden zo Lean en efficiënt mogelijk uit te voeren en de tools maximaal in te zetten op persoonlijk niveau.

 

Lean training

Of het nu gaat om continu verbeteren, verlies minimaliseren, kwaliteit borgen of verbeterborden; binnen de foodindustrie draait het om Lean werken.
Bij Onprove kan je op verschillende niveaus Lean trainingen volgen. Van Yellow, naar Orange tot Green Belt, we hebben zelfs speciale overgangstrainingen als je je alle kennis in kleinere stappen eigen wil maken.
Daarnaast hebben we ook nog een unieke variant die erg interessant is voor leidinggevenden.  In deze training wordt er naast Lean ook dieper ingegaan op de leiderschapselementen die van belang zijn bij het succesvol uitvoeren van verbeterprocessen.

In elke training maak je in ieder geval kennis met de belangrijkste instrumenten uit de Lean Toolbox en je leert hoe je deze in de praktijk toe kan passen. Na het volgen van deze training ben je dan ook helemaal klaar om deel te nemen aan verbeterprojecten.

De Lean trainingen van Onprove kunnen gevolgd worden middels een open inschrijving, en bij groepen vanaf ca. 12 deelnemers tevens volledig In Company bij u op locatie.

 

Lean training Onprove met subsidie?

Dat kan! Diverse trainingen van Onprove zijn ook branche erkend, hierdoor zijn er verschillende interessante subsidieregelingen van toepassing. Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden?

 

Kijk voor meer informatie over Lean trainingen op onze Lean Trainingen pagina.
Voor informatie over subsidie mogelijkheden, In company trainingen of groepstrainingen, neemt u contact op.

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier