training

Training tekeninglezen pfd en pid

Leer tekeningen lezen met onze training tekeninglezen PFD en P&ID

Als operator krijg je in je werk te maken met het beheersen van processen. Regelkringen helpen hierbij, omdat je met een regelkring automatisch een procesgrootheid meet en regelt. Als operator weet je welke regelkringen er in een proces te vinden zijn, waar je de gemeten waarden afleest en hoe een installatie in elkaar zit voor het geval er een storing optreedt die je dient te verhelpen. Een leiding- en instrumentatieschema (PI&D) biedt hierbij uitkomst. Deze kennis heb je nodig om je proces te beheersen en bijvoorbeeld LOTOTO goed toe te passen.

Wat levert de training tekeninglezen PFD en P&ID je op?

Tijdens de training leer je technische tekeningen lezen en begrijpen. Ook leer je zelf aan de slag te gaan met het tekenen van isometrische projecties, pijpleidingen, genormeerde symbolen, nummeringen en instrumentatiecoderingen. Om dit zo goed mogelijk te kunnen toepassen in de praktijk dien je als deelnemer je eigen tekeningen mee te nemen. Op die manier leer je de geleerde stof direct toepassen in je eigen situatie. De training is geschikt voor monteurs, operator en productiemedewerkers.

Tijdens de training tekeninglezen PFD en P&ID worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Het lezen en tekenen van Isometrische projecties.
  • Het tekenen van pijpleidingen in isometrische projectie (3D).
  • Lezen en tekenen van Process Flow Diagrams (PFD): genormeerde symbolen, nummering en voorbeelden.
  • Lezen en tekenen van Piping and Instrumentation Diagrams (P&ID’s): genormeerde symbolen, instrumentatiecoderingen en voorbeelden.

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier