09.05.15

Voordelen 5 Why!

Training 5 Why door Onprove

Onprove streeft ernaar om uw productieproces zo saai en voorspelbaar mogelijk te maken. Wanneer factoren uw proces verstoren is het van groot belang dat u zo snel mogelijk in staat bent om de oorzaken hiervan te achterhalen. Dat klinkt mooi, maar in de dagelijkse praktijk blijkt dat niet altijd even gemakkelijk. Vaak wordt er niet goed genoeg doorgevraagd, waardoor de oplossing niet de juiste blijkt te zijn. Met als uitkomst dat het probleem in stand blijft.

Door gebruik te maken van de 5 Why techniek heeft u een gereedschap bij de hand om op een snelle en doeltreffende manier de daadwerkelijke oorzaak van het probleem te vinden.

Het is een geweldige tool van Six Sigma die geen geavanceerde statistische instrumenten vraagt en in veel gevallen kan worden voltooid zonder het vooraf verzamelen van gegevens.

Voordelen van 5 Why:

  • Geeft de oorzaak van het probleem aan
  • Geeft een verband aan tussen de oorzaak en het probleem
  • Als je de oorzaak weet kan je een probleem gericht oplossen
  • Doordat je de echte veroorzaker van het probleem oplost is de kans op herhaling klein
  • Altijd een definitieve oplossing voor het probleem zoeken
  • Iedereen kan het in korte tijd leren

Deze techniek kan aan iedereen in korte tijd klassikaal worden geleerd (ong. 2 uur). Van groot belang is om niet alleen in het klaslokaal de 5 Whys te oefenen, het gaat immers om de praktijk. Daarom is trainen wij uw medewerkers gedurende 1 dagdeel op de werkvloer.

Door gebruik te maken van deze techniek kunt u ook problemen achterhalen die vaak diep in de organisatie of op een andere afdeling worden veroorzaakt en daardoor in de dagelijkse praktijk lastig zijn te vinden.

Een aanrader voor zowel plantmanagers, productieleiders, teamleiders, maar zeker ook operators.

Onze training is compleet verzorgt met lesmateriaal, formulieren om de techniek direct toe te passen in de praktijk en om te auditen.

Meer informatie? Bel of mail Marc van Amersfoort.

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier