22.02.23

Ebbinghaus vergeetcurve

Vergeten is natuurlijk 

De Ebbinghaus-vergeetcurve, ontwikkeld door Hermann Ebbinghaus, onthult hoe snel we informatie doorgaans vergeten nadat we het geleerd hebben. Deze curve (bijstaande afbeelding) laat zien dat de meeste informatie al binnen enkele dagen verloren gaat, met een snelle afname in het begin en een langzamere afname na verloop van tijd. Het begrijpen van deze curve is essentieel om effectieve leerstrategieën te ontwikkelen.

Vergeetcurve van Ebbinghaus

Vergeten van belangrijke informatie voorkomen

Een belangrijke strategie om de vergeetcurve te doorbreken is herhaling. Hermann Ebbinghaus ontdekte dat herhaaldelijke blootstelling aan informatie helpt bij het behouden en versterken van herinneringen. Door regelmatig te herhalen, kunnen we de snelheid van vergeten vertragen en de kans vergroten dat de informatie in ons langetermijngeheugen wordt opgeslagen.

De oplossingen om de vergeetcurve tegen te gaan 

Gelukkig biedt Onprove een oplossing om de vergeetcurve effectief tegen te gaan. Met ons trainingsabonnementenmodel kunt u profiteren van regelmatige herhaling en versterking van essentiële kennis en vaardigheden. We bieden flexibele abonnementsopties, variërend van wekelijkse tot maandelijkse sessies, die aansluiten bij uw behoeften en planning. Door onze aanpak kunnen uw medewerkers informatie beter onthouden en toepassen, wat leidt tot verbeterde prestaties en professionele groei.

Investeer in het succes van uw organisatie door de Ebbinghaus-vergeetcurve te overwinnen met Onprove. Ontdek hoe onze trainingsabonnementen uw medewerkers kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen en behouden van waardevolle kennis. Samen creëren we een cultuur van continu leren en groei, waardoor uw organisatie zich kan onderscheiden in een snel veranderende wereld.

Ebbinhaus vergeet curve

Vergeetcurve met inzet van herhalingen

 

 

 

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier