31.03.23

Hoe MES-software helpt om voedselafval te verminderen

Hoe MES-software voedselafval in de voedselproductie helpt verminderen

Voedselafval verminderen is een grote uitdaging in de voedselproductie-industrie, met een enorme impact op het milieu en de economie. Het verminderen van voedselafval is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar helpt ook bij het verlagen van de kosten en het verbeteren van de bedrijfsreputatie. MES-software helpt door het productieproces te monitoren en grondstoffen en materialen te beheren, zodat het proces en kwaliteit verbeterd kan worden.

Benieuwd naar ons modulaire MES-systeem? Klik dan hier.

 

Het monitoren van de productieprocessen:

Door het proces te monitoren kan geanalyseerd worden waar verspillingen optreden. Een passende oplossing kan dan ontwikkeld én geïmplementeerd worden. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er minder grondstoffen worden gebruikt of dat er efficiënter wordt gewerkt. Door deze informatie te verzamelen, kunnen bedrijven hun productieproces optimaliseren en voedselafval verminderen.

 

 

Het beheren van grondstoffen en materialen:

Door de grondstoffen en materialen te beheren kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze de juiste hoeveelheden gebruiken en niet te veel produceren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er minder ingrediënten worden gebruikt of dat er een betere planning wordt gemaakt.

 

Het verbeteren van de kwaliteit van het eindproduct:

MES-software kan ook helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van het eindproduct. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er minder afval wordt geproduceerd door het verminderen van afgekeurde producten. Door de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren, kunnen bedrijven de productie verhogen en tegelijkertijd het voedselafval verminderen.

 

Het MES systeem helpt op veel manieren om de productieresultaten te verbeteren. Bent u benieuwd hoe dit binnen uw productieproces past? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier