Wat is DPS (MES)?

Een Manufacturing Execution System (MES) is een systeem dat bedrijven helpt bij het beheren en optimaliseren van productieprocessen. Met een MES-systeem kunnen ze realtime de werkvloer monitoren en aansturen, waardoor ze de efficiëntie en kwaliteit van hun productie kunnen verbeteren. Het systeem integreert naadloos met kantoorapplicaties en biedt inzicht in de status van productielijnen.

DPS

DPS is het MES-systeem dat door Onprove wordt geleverd. DPS verzamelt informatie uit het ERP-systeem en zorgt voor een soepele overdracht naar de werkvloer. Met DPS kunnen bedrijven real-time metingen doen en direct reageren op veranderingen of knelpunten in de productie. Het is met name geschikt voor de levensmiddelenindustrie en bevat een uitgebreide Personeelssuite voor nauwkeurige tijdsregistratie en kostprijsberekening. DPS helpt bedrijven om hun productieprocessen te stroomlijnen en efficiëntie te bevorderen.

DPS werkt als basis van de aansturing en terugkoppeling van data afkomstig uit productie equipment (devices). Deze devices verzamelen data en automatiseren processen. De samenwerking tussen DPS en de devices verbetert de traceerbaarheid, afwijkingenregistratie, nauwkeurigheid en meer.

Benieuwd welke devices uw proces kunnen verbeteren?

DPS-modules

DPS, de MES-software van Onprove, stelt u in staat om stapsgewijs aan de slag te gaan met MES-functionaliteiten. U kunt modules aanschaffen en implementeren op basis van uw prioriteiten en haalbaarheid, waardoor er tussentijdse oplevermomenten zijn en flexibiliteit in het project wordt geboden. Binnen DPS zijn de onderstaande modules beschikbaar. Klik hier voor de uitgebreide module-pagina.

 

 

Weten of ons DPS-systeem (MES) in uw applicatielandschap past?

 

DPS koppeling met het ERP-systeem

Een Food ERP-systeem is een geautomatiseerd systeem dat helpt bij het beheren van logistieke, administratieve en financiële processen binnen een bedrijf. Het integreert deze processen in één overzichtelijk systeem, waardoor het administratieve taken ondersteunt. Een MES-systeem zorgt voor de verbinding tussen het ERP-systeem en de productievloer.

Als u al een Food ERP-oplossing heeft en graag real-time inzicht wilt hebben in de processen op de productievloer, kunt u DPS van Onprove laten integreren met uw Food ERP-systeem. Ons MES-systeem, DPS, kan worden gekoppeld aan bijna alle ERP-systemen. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen over Food ERP.

Food Manufacturing Software

Onprove heeft uitgebreide ervaring in de food-industrie, wat onze MES-software DPS tot een perfecte Food Manufacturing Software maakt. Specifiek ontwikkeld voor de voedingssector, is het systeem volledig afgestemd op de behoeften binnen deze industrie.

In de food-industrie zijn de winstmarges vaak beperkt, dus efficiëntie in productie en kostenbeheersing, zoals afval, rework, personeelskosten en voedselveiligheid, zijn van cruciaal belang. Om deze essentiële aspecten inzichtelijk te maken is DPS ontwikkeld. Met deze software kunnen de productieprocessen dynamisch worden aangepast zodat de kosten beter beheerd kunnen worden. Ook biedt de software inzicht in bijvoorbeeld storingen, behoefte, planning en meer.

Optimaliseer food productie met DPS

Bent u een food productiebedrijf dat behoefte heeft aan real-time monitoring van gebeurtenissen en afwijkingen op de productievloer? Wilt u efficiëntere communicatiestromen tussen afdelingen realiseren, processen automatiseren en overstappen naar papierloze productie? Verlangt u naar feitelijke sturing in plaats van op buikgevoel te vertrouwen? Dan is DPS van Onprove de ideale oplossing voor u. Met Onprove haalt u een ervaren implementatiespecialist in huis die uw processen begrijpt en zich richt op voortdurende verbetering binnen uw organisatie.

Hé! Ik ben Leroy.

Rectangle 5 Copy 4

Leroy van der Mark

Business Developer

Wat is DPS (MES)?
Rectangle 5 Copy 4

Leroy van der Mark

Business Developer