05.10.23

Zonder een nieuwe machine het proces verbeteren? Bij Henri doen ze het!

Samen met Henri hebben we begin 2023 het plan gemaakt om niet alleen om de productie-efficiëntie te verhogen, maar ook het proces toekomstbestendig te maken. Ons Factory Automation team heeft afgelopen zomer het mooie project opgeleverd om de capaciteit van de inpaklijn te verhogen.

 

De uitdaging

De maaltijdenlift van Henri kampte met capaciteitstekorten en frequente storingen als gevolg van de hydraulische aandrijving in combinatie met de koude omgeving. De maaltijdenlift was dus de zogeheten bottleneck van het proces, waardoor de output van de inpak lijn werd beperkt. Een mooie uitdaging voor Onprove om het totale proces te verbeteren.

 

De oplossing: elektrificatie en besturingsupgrade

We hebben de maaltijdenlift ge-upgrade, de besturingssystemen van de andere machines in de lijn geïntegreerd in de besturing van de lift en de hydrauliek vervangen door een elektrische aandrijving. De resultaten spreken voor zich.

 

Verbeterde controle

Doordat de besturing van de lijn geïntegreerd is met de besturing van de maaltijdenlift is de totale procesflow geoptimaliseerd. De transportbandsnelheden worden bijvoorbeeld automatisch aangepast en in het geval van stilstand wordt dit met de rest van de lijn gecommuniceerd, zodat er geen ophopingen ontstaan.

 

Duurzaamheid en toekomstbestendigheid

We hebben de bestaande lift mechanisch kunnen behouden en tegelijkertijd een kosteneffectieve upgrade uit kunnen voeren. Een mooie manier om de maaltijdenlift te upgraden én de inpaklijn toekomstbestendig te maken.

 

Data-integratie

De besturing is op het niveau gebracht naar de standaarden van deze tijd en voorbereid om met externe software, zoals DPS MES, te communiceren. Door systemen te integreren kan ook data beter verzameld worden om het proces inzichtelijk te maken. Met deze stuur-data kan in de toekomst het proces nog verder verbeterd worden.

  

Conclusie

Met de aanpassingen van de maaltijdenlift in combinatie met de lijnbesturing hebben we de capaciteit van de totale inpaklijn verbeterd. Een mooie upgrade in het productieproces om de groei van Henri te faciliteren.

Zie jij verouderde machines die je graag wilt integreren in de rest van het proces? Twijfel niet en neem contact voor een vrijblijvend gesprek.

 

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier