17.05.24

Waar je op moet letten om te digitaliseren in de voedingsindustrie

Opzoek naar een kort overzicht over de trends van digitalisering? In een paar minuten tijd praten wij u bij over de focus gebieden binnen digitalisering. Heeft u vragen over de toepassing? Neem contact op!

 

Automatisering en Efficiëntie

Automatisering in de voedingsindustrie blijft een sleutelrol spelen in het verhogen van de productie-efficiëntie en winstgevendheid. Bedrijven die investeren in ERP-, PLM- en MES-software ervaren aanzienlijke verbeteringen in hun operationele processen en zien hogere winstgroei​ (vakbladvoedingsindustrie)​​.

 

Supply Chain Digitalisering

De supply chain wordt steeds meer gedigitaliseerd, wat zorgt voor meer efficiëntie en betrouwbaarheid in de leveringen. Retailers willen dichter bij de bron inkopen en overstappen van ‘just in time’ naar ‘just in case’ voorraadbeheer om leveringszekerheid te waarborgen​ (Rabobank).

 

Consumentgerichte Innovaties

Consumenten vragen steeds vaker om duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel, en gepersonaliseerde voedingsoplossingen zoals maaltijdboxen en thuisbezorging worden steeds populairder. Bedrijven moeten inspelen op deze trends door gebruik te maken van data-analyse en AI om klantbehoeften beter te begrijpen en te vervullen​ (Rabobank)​​.

 

Robotisering en Personeel

Robotisering blijft een uitdaging door de complexiteit van productieprocessen, maar biedt grote voordelen in productiesnelheid en arbeidsomstandigheden. Bedrijven moeten investeren in technologie om repetitieve taken te automatiseren, terwijl ze tegelijkertijd gekwalificeerd personeel nodig hebben voor het bedienen en onderhouden van deze systemen​ (Issuu)​​.

 

Datamanagement en Transparantie

Het beheren van productiedata is cruciaal voor consistentie en transparantie in het proces en naar de consument. Investeren in MES-, PIM- en MDM-systemen helpt bedrijven om informatie up-to-date en betrouwbaar te houden, wat essentieel is voor zowel wetgevingen als klanttevredenheid​ (Issuu)​.

 

Om in de voedingsindustrie je marktpositie te behouden, is het essentieel om mee te gaan met digitalisering en automatisering. Door te investeren in technologieën zoals MES-software, robotisering en systeemintegratie kun je aanzienlijke efficiëntieverbeteringen realiseren.

Systeemintegratie zorgt ervoor dat alle machines binnen het productieproces naadloos met elkaar communiceren, waardoor bottlenecks worden voorkomen en de output wordt gemaximaliseerd.

Wil jij praten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Plan een gesprek en ontdek hoe wij je kunnen helpen met het optimaliseren van je productieprocessen!

 

#Digitalisering #Voedingsindustrie #Automatisering #MES #SysteemIntegratie #Efficiëntie #Productieverbetering

 

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier