14.03.22

Fabrieksautomatisering, dé oplossing om personeelstekorten op te vangen?

Personeelsbeschikbaarheid is op dit moment een groot probleem. Bij veel producenten in de food industrie kan hierdoor de continuïteit en productiecapaciteit in gevaar komen. Waar en hoe moet je automatiseren om de personeelstekorten op te vangen? Dat is een van de vragen die we bij de business unit Factory Automation -de machinebouwers van Onprove- geregeld krijgen.

Omdat de situatie per organisatie en productieproces sterk verschilt is hier geen panklaar antwoord op. Maar R&D Engineer Erik den Besten vertelt hoe wij op deze uitdagende vraag antwoord geven…

Erik; “Om te beginnen hebben we twee verschillende aanvliegroutes. De eerste route is voor de klanten die al wel de behoefte én doelstelling hebben om te automatiseren, maar nog niet weten wat, wanneer en hoe er geautomatiseerd kan worden. Het is dan belangrijk om eerst focus te creëren en prioriteiten te stellen.

 

Factory Automation Scan

Onze (kosteloze) Factory Automation Scan is daarvoor de eerste stap om richting te geven aan het automatiseringsplan. Vanuit de scan kunnen we een rapportage opstellen met de top automatiseringsmogelijkheden in het productieproces. De focus ligt hier op het adviseren en inspireren voor het automatiseren van handmatige arbeid in het proces. Het is als het ware de fundering tot een meerjarig automatiseringsplan.

Met de Factory Automation Scan bepaalt de klant welke automatisering het meest interessant is, en welk concept uitgewerkt moet worden tot een concreet plan. Kiest u voor de automatisering met de kortste ROI, meeste continuïteit in het proces, meeste productiecapaciteit of een combinatie van beide?

 

 

Workshop

De andere aanvliegroute is voor de klanten waar een specifieke hulpvraag op tafel ligt. Dan moet het idee van de klant uitgewerkt worden naar een concreet automatiseringsplan. Met onze speciale Workshop voorzien we de klant van een gedetailleerd machineontwerp om de juiste investeringskeuze te maken.

In de Workshop beginnen onze engineers met aandachtig luisteren naar de wensen van het management, de TD en natuurlijk de operator die met de automatisering mag gaan werken. Door deze ‘co-creatie’ kunnen we samen met onze klant zorgen dat de oplossing écht werkbaar wordt. Als de wensen helder zijn, wordt een compleet machineontwerp opgesteld en gepresenteerd aan de klant. Het voordeel van de Workshop is dat de klant weet wat wel én niet mogelijk is, of de machine het verwachte rendement gaat opleveren en wat er van de organisatie gevraagd wordt.”

Dus: Is fabrieksautomatisering dé oplossing voor het personeelstekort? In onze ervaring is het antwoord een volmondig ja.

Het is een solide manier om het productieproces toekomstbestendig te maken. Maar daarvoor moet er wel een goede fundering liggen zodat het past in uw organisatie.

Bent u benieuwd of wij u kunnen inspireren? Vraag de gratis Factory Automation Scan aan via info@onprove.nl.

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier