08.12.21

DNV constateert dat 80% van de Recalls in de voedselketen te maken hebben met foutieve etikettering.

8 december 2021 – Onprove BV – Veenendaal

De internationale standaard FSSC 22000 is erop gericht om de voedselveiligheidsrisico’s binnen én buiten de organisatie te borgen. Het management systeem bestaat uit verschillende Clausules, waarbij Clausule ISO 22002, paragraaf 8.3 beschrijft dat Traceerbaarheid een wettelijke eis is op het gebied van voedselveiligheid. Geconstateerd wordt dat in 9 van de 10 gevallen de procedures wel aanwezig zijn, maar missen er details over hoe de traceerbaarheid zichtbaar is en kan worden uitgevoerd.

Om de traceerbaarheid goed uit te kunnen voeren is het zichtbaar maken van datastromen de kern. Het antwoord zit hem in het goed inrichten van het ICT landschap. Door datastromen te verreiken en te ontsluiten wordt het mogelijk om tot een goede uitvoer te komen. Alleen op die manier is het mogelijk om traceerbaarheid goed in te richten en te borgen.

De DPS MES oplossing van Onprove biedt uitkomst. DPS is een ingenieus vooraanstaande MES oplossing welke speciaal is ontwikkeld voor de voedselproducerende industrie. In DPS is het bijvoorbeeld mogelijk om personeelsbeheer, automatische personeelsplanning en kloktijdenregistratie te combineren met productiedata. Hierdoor krijgt u controle over alle factoren die van invloed zijn op uw kostprijs en dus uw winstgevendheid.

DPS – Track and Trace

Om volledig en sluitend aan de eisen van de internationale standard FSSC 22000 te kunnen voldoen biedt de Module Track and Trace van DPS MES de uitkomst. De Track and Trace module biedt een helder inzicht in alle grondstofstromen binnen uw productieproces. Track and Trace maakt het mogelijk om de samenstelling van een eindproduct of halffabricaat te cascaderen tot elk gewenst niveau, waardoor het mogelijk wordt om de samenstelling nauwkeurig te traceren op bijvoorbeeld momentum, hoeveelheden, batches en afkomst. Met één klik heeft u volledig zicht op de herkomst en samenstelling van uw producten.

Lees hier meer informatie over Track and Trace

DPS – Labeling and Printing

80% van de Recalls in de voedselketen worden volgens het DNV toegewezen aan foutieve etikettering. De Module Labeling & Printing van DPS MES biedt uitkomst. Met de DPS Printing & Labeling module levert DPS MES u functionaliteit waarmee het mogelijk wordt om de aansturing van de etiketten en printers met uw standaard labelsoftware centraal te regelen. Door de DPS-extractie van actuele gegevens uit de productieopdracht, voorkomt u fouten, rework en werkt u aan een zo efficiënt mogelijke lijn. Foutieve etikettering behoort hiermee definitief tot het verleden.

Lees hier meer informatie over Labeling and Printing

Over Onprove

Onprove: Future proofing food production.

Onprove, opgericht in 2014, is de meest veelzijdige continu verbeteraar in de food industrie en brengt resultaat door cultuur met structuur te verbinden. Onprove is een vooraanstaande procesverbeteraar welke toonaangevende productiebedrijven in de Food and Beverage industrie helpt met groeiversnelling door verbeterslagen slim te ontwerpen en consequent uit te voeren. Dit doet Onprove succesvol voor vele vooraanstaande marktspelers.

Benieuwd wat Onprove ook voor u kan betekenen?
Neem geheel vrijblijvend contact.

Bronvermelding:
DNV Publicatie van 4 oktober – Top 5 bevindingen bij FSSC 22000 versie 5

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier