Engineering & Machinebouw

Wij hebben jarenlang ervaring met complexe engineeringstrajecten binnen de foodindustrie.

Dankzij onze jarenlange ervaring met complexe engineeringstrajecten voor klanten binnen de foodindustrie, weten wij als geen ander hoe belangrijk het is dat uw machinepark goed op orde is. Alleen wanneer je de juiste machines in de lijn hebt staan, voorzien van exact aansluitende specificaties, kan uw lijn zo optimaal mogelijk draaien.

Uw verbeterpotentieel

Tijdens een slimme scan van de productielijn, analyseren we welke machines goed werken, waar eventuele hick-ups ontstaan, waar een nieuwe machine nodig is, of waar het werken met een machine goedkoper is dan de inzet van mensen. Op die manier bepalen wij het algemene verbeterpotentieel, en zijn we in staat uw productielijn tot in detail te optimaliseren.

Maatwerk Machinebouw

Met maatwerk machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie springt Onprove in op een onbeantwoorde vraag in de markt. Onprove is goed in het automatiseren van handmatige processen en/of het engineeren en bouwen van nieuwe machines.

Meer lezen Rectangle 5 Copy 62

Alboard

Het Alboard is gemaakt om de operator te helpen snel, veilig en professioneel productwissels en reinigingen uit te laten voeren. ​Het bord bestaat uit 3 onderdelen die stuk voor stuk modulair worden ingericht om daarmee zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw omstel- en reinigingsproces.

Meer lezen Rectangle 5 Copy 62

Engineering en optimalisatie

Omdat wij niet geloven in de optimale werking van een standaardmachine, levert Onprove uitsluitend maatwerkmachines op het hoogste niveau. Hiermee zijn we altijd verzekerd van topkwaliteit én van een machine die op alle vlakken naadloos aansluit bij de behoefte van uw bedrijf.

3D-ontwerp

Engineering vindt volledig plaats in 3D, zodat in de ontwerpfase al gekeken kan worden hoe de machine het best bij uw behoeften aansluit. Daarnaast houden we rekening met de kostprijs van het product. Zo zorgen we ervoor dat kennis van ontwerp, engineering en productie binnen één organisatie blijven.

Hygiëne

Hygiëne en schoonmaakbaarheid zijn van cruciaal belang voor de kwaliteit van de eindproducten en daarmee de productielijn. Daarnaast worden de normen en eisen op dit gebied steeds strenger en daarom heeft inventiviteit en kennis van hygiënisch ontwerpen een zeer grote waarde. Omdat wij ook specialisten zijn op het gebied van hygiëne, passen wij deze kennis dagelijks toe in de machines die wij ontwikkelen en engineeren.

Line-balancing

Wanneer uw machinepark is aangevuld met nieuwe machines, stellen onze professionals uw machines zo goed af zodat er voor de vereiste productie zo min mogelijk tijd nodig is, zonder dat uw product aan kwaliteit inboet. Dit laatste noemen we ook wel line-balancing.

Meer weten over engineering & optimalisatie?

Als producent heeft u te maken met vaak krappe marges tussen winst en verlies. Tegelijkertijd vraagt uw klant dat u blijft innoveren, meer en vernieuwende producten kunt leveren wat ervoor zorgt dat dit hoge eisen aan uw machinepark stelt. Denk aan eisen op het gebied van foodsafety, veiligheid, traceerbaarheid, omstellingen en reiniging. Dat vraagt om maatwerkoplossingen. Het is immers geen one-size-fits-all. Zeker binnen een complexe industrie als de voedingsmiddelenindustrie.

Maatwerk machinebouw in de food

Met maatwerk machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie springt Onprove in op een onbeantwoorde vraag in de markt. Onprove is goed in het automatiseren van handmatige processen en/of het engineeren en bouwen van nieuwe machines. De toepassingen zijn hierbij net zo divers als de vraag. Van pick & place robot tot automatische dozenbedrukking, en van mengtrommel tot en met snijmachine. We ontzorgen u volledig.

We doen het goed of we doen het niet!

Bij Onprove doen we alles samen met onze klant. Samen onderzoeken en definiëren we de business case, tekenen we de oplossing, bouwen de machine én instrueren we uw medewerkers in het gebruik en onderhoud. Hierdoor ontstaat er een maatwerkmachine, waarbij we geen concessies aan kwaliteit. Alle machines die we bouwen zijn uiteraard food-safe uitgevoerd en omdat we gezamenlijk de business case uitwerken, garanderen we de return on investment ook.

Saaie en voorspelbare productie

Tot slot: bij Onprove willen we maar één ding; uw productie zo saai en voorspelbaar mogelijk maken. Dit doel is niet zomaar uit de lucht gegrepen of even snel bedacht. Het is gebaseerd op kennis en heel veel ervaring. Want alleen als uw productie saai en voorspelbaar is, zullen uw resultaten verbeteren. Elke dag.