training

LOTOTO veiligheidstraining

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor operators en medewerkers die betrokken zijn bij productie en te maken hebben met installaties en machines. Het is gericht op het veiligstellen van deze apparatuur tijdens onderhouds-, schoonmaak- en herstellingswerkzaamheden.

 

Inhoud van de training

De training Lock-out Tag-out Try-out behandelt de lock-out-tag-out-procedure, die helpt bij het veiligstellen van installaties en machines. Tijdens de training leren de deelnemers de risico’s te herkennen, zoals restenergie, en veilig te werken aan de apparatuur. Onderwerpen die worden behandeld zijn onder andere het kennen van wettelijke eisen en veiligheidsvoorschriften, begrijpen en correct uitvoeren van de procedure, toepassen van vergrendelingssystemen voor mechanische en elektrische risico’s, en het voorkomen van onbevoegde toegang tot activatiepunten.

Trainingsduur: 1 dagdeel theorie / 1 dagdeel praktijk

 

Resultaat van de training

Na het volgen van de training Lock-out Tag-out Try-out zijn de deelnemers in staat om veilig te werken tijdens onderhouds-, schoonmaak- en herstellingswerkzaamheden. Ze kunnen preventieve maatregelen nemen om ongevallen en schade aan installaties te voorkomen en zichzelf te beschermen tegen fouten van anderen. De training wordt afgesloten met een toets en bij succesvolle afronding ontvangen de deelnemers het certificaat LOTOTO.

 

Deze training is onderdeel van het abonnementen portfolio.

Klik hier voor het abonnementen overzicht. Of kijk direct bij het:

 

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier