03.05.23

Vier trends voor de 2e helft van 2023

In de voedselindustrie blijft digitalisering een belangrijk thema. Voedselproducenten in Nederland zullen in 2023 meer dan ooit tevoren moeten investeren in geavanceerde technologieën. In dit artikel bespreken we vier belangrijke trends op het gebied van voedselproductie voor de tweede helft van 2023, waaronder slimme fabrieken, duurzaamheid, personalisatie van producten en verbeterde voedselveiligheid.

 

1. Slimme fabrieken:

In 2023 zullen meer voedselproducenten overstappen naar slimme fabrieken die gebruik maken van geavanceerde technologieën zoals het Internet of Things (IoT), big data en kunstmatige intelligentie (AI). Dit zal helpen om de productiviteit te verhogen, de kwaliteit van de producten te verbeteren en de kosten te verlagen.

 

2. Meer aandacht voor duurzaamheid:

Duurzaamheid zal in 2023 een belangrijk aandachtspunt blijven voor voedselproducenten in Nederland. Dit omvat niet alleen het gebruik van duurzame ingrediënten en verpakkingen, maar ook het verminderen van afval en het verminderen van de milieu-impact van hun productieprocessen. Klik HIER om te lezen hoe Mens&Techniek 4.0 hierbij helpt.

 

3. Personalisatie van producten:

Consumenten worden steeds veeleisender als het gaat om de producten die ze kopen, en voedselproducenten moeten hierop inspelen door meer gepersonaliseerde producten aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het gebruik van data-analyse om inzicht te krijgen in de voorkeuren van individuele consumenten en hen op maat gemaakte producten aan te bieden.

 

4. Verbeterde voedselveiligheid:

Voedselveiligheid zal in 2023 een prioriteit blijven voor voedselproducenten, vooral gezien de toenemende bezorgdheid van consumenten over de gezondheidsrisico’s. Voedselproducenten zullen investeren in nieuwe technologieën om de voedselveiligheid te verbeteren, zoals blockchain-technologie en IoT-sensoren om de traceerbaarheid van voedsel te verbeteren en snel te kunnen ingrijpen in het geval van een uitbraak van voedselgerelateerde ziekten.

 

Benieuwd wat u kunt doen om future proof te worden? Wij helpen u graag.

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier