05.07.22

Hoe automatiseer je in een uniek productieproces?

Huidige uitdagingen in de markt zetten druk bij food-producenten. Kosten lopen op en personeel is moeilijk voorhanden. Hoe borg je continuïteit en hoe behoud je de doel-kostprijs?

Een mogelijk antwoord hierop is: (handmatige) processen automatiseren.

Al snel denk mensen aan complete, nieuwe en volledig geautomatiseerde productielijnen. Een serieuze investering waar veel haken en ogen aan zitten die niet altijd ‘zomaar’ mogelijk is. Als een complete nieuwe lijn geen optie is, is het niet nodig om de automatiseringsplannen in de ijskast te zetten.

Bij de Factory Automation business unit van Onprove geloven wij dat ook kleine investeringen (met een snelle ROI) serieus voordeel opleveren in de continuïteit van het proces en het behoud van kostprijs. Maar automatiseren in een uniek productieproces is lastig. Doordat de implementatie van standaard machines niet makkelijk, of zelfs niet mogelijk is, wordt maatwerk een must. Hoe pak je dat dan aan? Wij geloven in eenvoud en pragmatiek.

Er worden cookies gebruikt voor deze content. Accepteer de cookies om de content te bekijken.

Een leuk voorbeeld van de pragmatiek van Onprove: voor een automatiseringsvraagstuk bij onze klant is een unieke maatwerk-machine nodig. De techniek bestaat, maar niet in de context van het vraagstuk. Daarom is het testen van het machineconcept erg belangrijk. Theoretisch zijn we overtuigd van de opstelling, maar direct beginnen met een RVS-machineconcept vinden we niet verstandig. Onze voorkeur gaat uit naar een pragmatische aanpak. Het testen begint met een houtje-touwtje machineconcept om de brugvorming van het product te testen onder verschillende hellingshoeken. Door ons pragmatische conceptmodel kunnen we tijdens het testen; bijstellen, fine-tunen en door ontwikkelen zonder onnodige RVS-investeringen. Als we praktisch zijn overtuigd, start de bouw van het bewezen concept.

Met onze pragmatische aanpak geloven wij efficiënt maatwerk machines te bouwen. Heeft u een machine-idee die u wilt laten uitwerken en testen? Wij gaan graag samen die uitdaging aan. Neem contact op met Matthijs van Dam voor een vrijblijvend gesprek.

 

 

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier