Factory Automation

Focus op technische optimalisatie

Wij geloven dat food-productieprocessen altijd beter kunnen, ook op technisch gebied. Onze Factory Automation business unit helpt producenten met het besparen van kosten en maximaliseren van capaciteiten.

U kunt ons zien als de machinefabriek voor food-productieverbetering. In onze eigen locatie in Veenendaal verzorgt deze zelfstandige business unit de engineering, werkvoorbereiding, machinebouw en onderhoud voor de activa van verschillende opdrachtgevers in de food industrie.

Waarom wij dit doen?

Onze passie is optimalisatie. Onze engineers en monteurs richten zich op technische verbetering van food-productie. We zien dat we veel rendement kunnen behalen door:

  • Handmatige processen te automatiseren.
  • Meer productiemiddelen (machines) met software te integreren.
  • Bestaande productiemachines en -processen te optimaliseren.

Wat is Onprove’s capaciteit en kunde?

  • Ingenieurs werktuigbouw, HBO/WO
  • Engineers
  • PLC-Programmeurs
  • Werkvoorbereiders
  • Projectleiders
  • Werkplaatsmedewerkers mechanisch/elektro

Hoe gaan wij om met Factory Automation?

Factory Automation vereist een goede en grondige aanpak, gebaseerd op een realistische return-on-investment calculatie. Daarvoor hebben we twee startpunten die leiden tot Factory Automation.

Route 1

Producenten die geïnspireerd of uitgedaagd willen worden.

Vaak heeft onze klant al de behoefte en/of de doelstelling om te automatiseren. Maar weet nog niet goed wat, waar en wanner ze willen automatiseren. Dan geven we advies met onze Factory Automation Scan. We analyseren welke machines goed werken, waar hick-ups of bottlenecks ontstaan, waar een nieuwe machine nodig is of waar het werken met een machine goedkoper is dan de inzet van mensen. Op die manier bepalen wij het verbeterpotentieel en zijn we in staat een gefundeerd advies te geven voor de realisatie hiervan.

Route 2

Producenten met een concrete hulpvraag tot automatiseren.

Andere klanten hebben al een concrete hulpvraag en weten welk proces ze willen automatiseren of integreren. Dan is de 1e stap voor onze engineers aandachtig luisteren naar de wensen van het management, de TD en natuurlijk de operator die met de automatisering mag gaan werken.

Door samen de eisen en wensen in kaart te brengen kunnen we in de vorm van co-creatie de machine vormgeven zodat deze écht werkbaar wordt. Vanuit daar gaan onze Engineers in de workshop aan de slag met de pre-engineering van de machine. Met de workshop kan onze opdrachtgever de juiste investeringskeuze maken omdat de mogelijkheden, investering en rendement duidelijk is.

Desgewenst levert Onprove daarna de complete technische uitvoering van het project, van engineering tot bouw, tot installatie en inwerkingstelling. Ook voor de gebruikerstraining en onderhoudswerkzaamheden kunt u op Onprove rekenen. Onprove is tevens gecertificeerd integrator van Fanuc robotsystemen.

Hallo! Ik ben Marien.

Heb jij vragen of zoek je een frisse blik van een slimme en energieke analyticus? Neem dan contact met mij op

Rectangle 5 Copy 4

Marien van Weelden

Business Developer

Factory Automation
Rectangle 5 Copy 4