Methode

Als ervaren Continu verbeteraar binnen de food-industrie, hebben wij maar één taak; uw productieproces zo saai en voorspelbaar mogelijk maken. Om dit voor elkaar te krijgen, hanteren wij diverse methodes. De methode die wij inzetten, is afhankelijk van de behoefte van uw bedrijf.

Bij Onprove zijn we gespecialiseerd in de volgende Continu Verbeter-methodes:

5S

Een georganiseerde werkplek helpt je om verspillingen zoveel mogelijk te reduceren. Het vormt de basis voor Lean Management. Maar hoe richt je je werkplek zo gestructureerd mogelijk in? En hoe pas je dat toe op de hele afdeling?

Lees meer Rectangle 5 Copy 62

TWI

Goed opgeleide mensen vinden is lastig. En daarom moet je het soms simpelweg doen met de mensen die je hebt. Een goede methode om deze (onopgeleide) mensen snel te trainen in bepaalde werkzaamheden, is de TWI-methode.

Meer lezen Rectangle 5 Copy 62

SMED

Een van de bekendste verliezen binnen het productieproces, wordt veroorzaakt door het omstellen/ombouwen van machines. SMED helpt om deze tijd drastisch te verkorten.

Lees meer Rectangle 5 Copy 62

Hoewel de methodes van elkaar verschillen is het doel van elke methode in de basis hetzelfde; het maximaliseren van toegevoegde waarde en het elimineren van verliezen. Dit zorgt voor een efficiënt productieproces. het is een manier om uw productieproces op alle vlakken zo efficiënt mogelijk in te richten. Hierdoor reduceren we verliezen, en optimaliseren we uw volledige productieproces.

VSM

Met de methode Value Stream Mapping beschrijven en teken je namelijk de stroom van goederen en diensten door het productieproces. Zo’n ‘tekening’ helpt om inzicht te krijgen in de processen, waar je verliezen zitten en de doorlooptijd te verkorten.

Meer lezen Rectangle 5 Copy 62

PISA

Wanneer je veel last hebt van storingen of korte stops, doe je er alles aan om je prestaties weer te herstellen. Een van de methodes om het aantal storingen of korte stops te reduceren is PISA.

Meer lezen Rectangle 5 Copy 62

Linebalancing

Elk productieproces bestaat uit meerder processtappen naast en achter elkaar. Als al deze opeenvolgende stappen niet evenveel tijd kosten, ontstaan er wachttijden.

Meer lezen Rectangle 5 Copy 62

5x Waarom (RCA)

5x Waarom is een Lean Methode welke onderdeel is van root casue analysis (RCA). Deze wordt binnen continu verbeteren ingezet als middel om u en uw medewerkers te helpen op een pragmatische manier tot de grondoorzaak van een probleem te komen en een goede verbetermaatregel te definiëren

Meer lezen Rectangle 5 Copy 62

Factory Campus

Factory Campus helpt om één uniforme Continu verbeterwijze binnen uw organisatie te definiëren, borgen en uit te rollen over al uw vestigingen!

Meer lezen Rectangle 5 Copy 62

Meer weten over een van deze methodes?

14-12-2020

Klaar voor Industry 4.0 met Mens & Techniek 4.0

28-04-2020

Veiligheid staat op 1 in Continu Verbeteren

28-04-2020

Continu verbeteren belangrijker dan ooit tevoren