Lean Belt Trainingen: Het verschil begrijpen

Lean Belt-certificeringen worden erkend als de standaard voor mensen in de Lean-methodologie, een systematische aanpak voor procesverbetering en verspillingvermindering. Op deze pagina vertellen we meer over de verschillende niveaus van Lean Belt en de bijbehorende trainingsprogramma’s.

1. White Belt:

De White Belt-training is een introductieniveau tot Lean-principes en -praktijken. Hier leer je de basisbeginselen van Lean-methodologie en de belangrijkste concepten. Je krijgt inzicht in de basisgereedschappen en terminologieën die in Lean-projecten worden gebruikt. Deze training is ideaal voor mensen die nieuw zijn in Lean en een fundamenteel begrip van de aanpak willen ontwikkelen.

Bekijk de White Belt! Rectangle 5 Copy 62

2. Yellow Belt:

De Yellow Belt-training is bedoeld voor mensen die actief willen deelnemen aan Lean-projecten binnen hun organisatie. Hier verdiep je je kennis van Lean-tools en -technieken, bovenop wat je hebt geleerd in de White Belt-training. Als Yellow Belt kun je een waardevolle bijdrage leveren als teamlid of expert op het gebied van Lean-initiatieven, door processen te verbeteren en verspilling te verminderen.

Bekijk de Yellow Belt! Rectangle 5 Copy 62

3. Orange Belt:

De Orange Belt-training is een tussenliggend niveau in Lean Belt-certificeringen. Hier verdiep je je begrip van Lean-principes en -praktijken. Als Orange Belt beschik je over meer kennis van Lean-tools, gegevensanalyse en probleemoplossingstechnieken. Je bent in staat om uitdagendere Lean-projecten aan te pakken en Green Belt- of Black Belt-professionals te ondersteunen.

Bekijk de Orange Belt! Rectangle 5 Copy 62

4. Green Belt:

De Green Belt-training is een uitgebreid programma dat je de vaardigheden biedt om Lean-projecten te leiden. Als Green Belt heb je een dieper begrip van Lean-principes, methodologieën en statistische analysetechnieken. Je kunt procesverbeteringen implementeren, gegevens verzamelen en analyseren, en Lean-strategieën toepassen binnen afdelingen of bedrijfseenheden.

 

Bekijk de Green Belt! Rectangle 5 Copy 62

5. Green Belt Plus+

Een uitgebreide training die zowel de vaardigheden van Lean-projectleiding als leiderschap ontwikkelt. Leer diepgaande kennis van Lean-principes en statistische analysetechnieken, implementeer procesverbeteringen èn ontwikkel essentiële leiderschapsvaardigheden voor effectieve veranderingen binnen de organisatie. Word een inspirerende leider en een succesvolle Lean-projectleider in één training.

Bekijk de Green Belt Plus+ Rectangle 5 Copy 62