Stap 4: Optimalisatie

Een Continu Verbeter organisatie (het woord zegt al) is een continu proces. Dat betekent dat het meebeweegt met de ontwikkeling van het bedrijf en de markt. Met stap 1 tot en met 3 hebben we samen een solide basis neergezet voor uw continu verbeter organisatie. Halverwege stap 3 voeren we een scan uit om de roadmap voor stap 4 in het 5 stappenplan te kunnen bepalen. Uit die scan wordt duidelijk waar de belangrijkste verbeteringen nog moeten plaatsvinden om uw doelen te bereiken die in stap 1 bepaald zijn. Door het ladenkastmodel van Onprove kunnen we op elk deelgebied (Mens, Methode en Machine) een passende vervolgstap nemen. Natuurlijk beginnen we bij de stap waar u het meeste resultaat op gaat behalen.

Omdat we een continu-verbeteroptimalisatie op veel manieren kunnen aanvliegen, hebben we onze aanpak onderverdeeld in drie deelgebieden: Mens, Methode en Machine. Het doel is dat we uw organisatie zodanig ontwikkelen, dat u de continu verbetermethodes in de loop van de tijd zelf kunt oppakken zonder dat er externe ondersteuning nodig is.

 Mens

Uw werknemers zijn de motor van uw bedrijf. Als ondernemer wilt u daarom beschikken over de beste mensen en hen alle tools in handen geven om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren zodat u blijft verbeteren.

Lees verder Rectangle 5 Copy 62

 Methode

Als ervaren Continu verbeteraar binnen de food-industrie, hebben wij maar één taak; uw productieproces zo saai en voorspelbaar mogelijk maken. Om dit voor elkaar te krijgen, hanteren wij diverse methodes.

Lees verder Rectangle 5 Copy 62

 Machine

Machines vormen, samen met de mensen, de kern van uw bedrijf. Het is daarom belangrijk dat deze machines op alle vlakken aansluiten op uw productieproces en dat ze ook nog eens in perfecte staat zijn.

Lees verder Rectangle 5 Copy 62

Aan de slag met uw Continu-verbeterteam en projecten

Als u met stap 4 kunt beginnen heeft u een solide continu verbeterbasis in uw organisatie staan en gaan we aan de slag met de verbeteringen die in de roadmap zijn bepaald. Om de kennis van continu verbeteren op het niveau te krijgen dat zij zelfstandiger met projecten aan de slag kunnen bieden we een selectie Belt trainingen aan. Zo kunnen we de leden van uw team opleiden tot Yellow Belts, Orange Belts en Green Belts. Op deze manier leert elke medewerker om op hun eigen niveau verbeterprojecten uit te voeren en kunnen we er naartoe werken dat uw organisatie een groter gedeelte van de verbeterprojecten zelf kan oppakken en Onprove meer in de coachende rol de continu verbeter teams begeleid in de optimalisatieprojecten.

Bekijk onze Belt Trainingen Rectangle 5 Copy 62