training

Training RCA

Pak het probleem bij de bron aan met RCA-training

 

Voor wie is de RCA-training bedoeld?

De RCA-training is geschikt voor professionals die effectieve problemen willen oplossen door de oorzaken te identificeren. Het is met name relevant voor teams en individuen die werken in een Lean continu verbeter omgeving en streven naar duurzame probleemoplossing.

 

Inhoud van de RCA-training:

Hoe werkt RCA en welke methoden worden toegepast? Tijdens de RCA-training leer je de kracht van de Root Cause Analyse (RCA) kennen. Je ontdekt hoe je problemen niet alleen op symptoomniveau bestrijdt, maar ze daadwerkelijk bij de bron aanpakt. RCA richt zich op het identificeren van de onderliggende oorzaken van problemen en gebeurtenissen. Je leert hoe je corrigerende maatregelen kunt nemen om de oorzaken weg te nemen en herhaling van het probleem te minimaliseren. Daarnaast worden de volgende methoden en technieken behandeld: de 5 x waarom methode, de Visgraat methode en de Pareto methode. Je krijgt inzicht in hoe en wanneer je deze methoden het beste kunt toepassen om effectieve probleemanalyse en -oplossing te bereiken.

 

Resultaat van de RCA-training:

Na het volgen van de RCA-training ben je in staat om problemen bij de bron aan te pakken en duurzame oplossingen te bieden. Je hebt geleerd hoe je RCA-methoden, zoals de 5 x waarom methode, de Visgraat methode en de Pareto methode, kunt toepassen om de onderliggende oorzaken van problemen te identificeren en te elimineren. Met deze nieuwe kennis kun je problemen effectief oplossen en herhaling voorkomen, waardoor de prestaties en efficiëntie van jouw organisatie verbeteren.

 

Deze training is onderdeel van het trainingsabonnement.

Klik hier voor het abonnementen overzicht. Of kijk direct bij het:

 

Verder ontwikkelen in Lean werken? Kijk naar de andere trainingen

 

Neem vandaag nog contact met ons op voor de RCA-training

Wil jij leren hoe je problemen bij de wortel kunt aanpakken? Schrijf je dan nu in voor onze RCA-training en ontdek de kracht van RCA-methoden zoals de 5 x waarom methode, de Visgraat methode en de Pareto methode. Leer effectief problemen oplossen en bereik duurzame verbetering binnen jouw organisatie. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar effectieve probleemanalyse en -oplossing met RCA-training.

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier