training

Training Within Industry

Leer TWI succesvol toepassen met onze TWI Training

Goede collega’s vinden is altijd al lastig geweest. Daar is niets aan veranderd. Wat wel is veranderd, is dat er andere mogelijkheden zijn om dit probleem te tackelen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is uit pure noodzaak de Training Within Industry (TWI) methode ontstaan; Terwijl alle gezonde mannen naar het front werden gestuurd, ontstond er een nijpend tekort in de bemensing van de fabrieken. Immers, alleen de vrouwen, jonge en oude mannen bleven achter en die hadden vaak geen of weinig ervaring. Tegelijkertijd moest de wapenindustrie wel doordraaien.

Om de overgebleven mensen zo snel mogelijk op te kunnen leiden, ontwikkelde men de Training Within Industry (TWI)-methode. Een efficiënte methode die naar de huidige tijd getild is en nog steeds breed wordt toegepast.

Wat is Training Within Industry (TWI)?

Voor alle standaard werkzaamheden aan de installatie wordt een trainingsstandaard gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan machinebediening , omstellen, schoonmaken, inspecteren of afstellen. Deze standaard maken we samen met de mensen op de werkvloer. Zo weten we zeker dat de standaard past bij het werk, de mensen en de installatie. De standaarden zijn kort en doeltreffend gemaakt. Een standaard is over het algemeen niet langer dan een A4-tje. Vervolgens worden deze standaarden op een zeer effectieve manier getraind.

Wat levert de Training Within Industry-cursus je op?

Met onze TWI-trainingen realiseren we resultaat wat we in jouw organisatie borgen. Het grote verschil is dat we de cursist niet laten “fladderen” na het theoretisch examen. Na het behalen van het examen begint het eigenlijk pas echt! Onze coaches begeleiden de cursist daarom na de training ook in het toepassen van het geleerde. Met TWI ga je dan ook meer resultaat krijgen uit de investering in je mensen en wordt de kennis in de organisatie geborgd.

Training met snel resultaat!

Het voordeel van deze methode is het snelle resultaat van deze training. Zeker 90% van wat getraind wordt tijdens de TWI training kan een medewerker direct in de praktijk gaan toepassen. Daarmee behaal je sneller de gewenste output van de medewerkers en hoeft een nieuwe medewerker ook niet alle standaarden getraind te hebben om toch inzetbaar te zijn. De inwerkperiode van nieuwe medewerkers kan door TWI dan ook met wel 80% worden gereduceerd.

Inhoud TWI-training

TWI bestaat uit 3 onderdelen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn:

  • Job Relations: focust zich op de relatie tussen medewerker en leidinggevende
  • Job Instructions: richt zich op het aanleren van methodes, waarbij instructies en standaarden gebruikt worden
  • Job Methods: gaat over het ontleden van processen tot op detail, waarbij de medewerker zijn/haar proces optimaliseert.
  • Doelgroep voor de implementatie van TWI is met name leidinggevenden en trainers op de werkvloer.

Wat levert de TWI-training op?

  • Introductietijd wordt verkort
  • Kans op fouten wordt gereduceerd
  • Eigenaarschap bij de medewerker wordt verhoogd.
  • Basis voor Continu Verbeteren wordt gelegd
  • Creëert leiders en betrokkenheid
  • Sluit aan bij werken volgens ISO standaarden

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier