training

Training SMED

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor professionals die geïnteresseerd zijn in het leren van de basis van de SMED-methode (Single Minute Exchange of Die) voor het minimaliseren van omsteltijden in het productieproces.

 

Inhoud van de training

De SMED-methode wordt ingezet wanneer het omstellen van het productieproces van het ene product naar het andere de prestaties te veel beïnvloedt.

Tijdens de training leer je alles over de SMED-methode en hoe deze kan worden toegepast om verspillingen te verminderen bij het omstellen van producten in een productieproces. De training behandelt de drie hoofdfasen van het omstelproces:

  1. Clean-Up: Het verwijderen van overbodige producten, materialen en componenten uit het proces.
  2. Set-Up: Het daadwerkelijk wijzigen van het proces, zoals het aanpassen van machines of installaties.
  3. Start-Up: Het opstarten van het nieuwe proces, inclusief finetuning, en het zorgen voor nazorg.

De SMED-methode richt zich op het versnellen en verbeteren van elke fase van het omstelproces door het elimineren van overbodige stappen en het vereenvoudigen van noodzakelijke stappen. Op deze manier kunnen omsteltijden aanzienlijk worden verminderd, waardoor de efficiëntie van het productieproces wordt verbeterd.

 

Resultaat van de training

Na het volgen van de SMED-training krijg je inzicht en vertrouwen in de SMED-methode. Je bent in staat om de methode toe te passen in de praktijk en draagvlak te creëren voor SMED binnen jouw organisatie. Door het oefenen van de aangereikte theorie tijdens de training, ontwikkel je de vaardigheden die nodig zijn om SMED succesvol te implementeren.

 

Deze training is onderdeel van het trainingsabonnement.

Klik hier voor het abonnementen overzicht. Of kijk direct bij het:

 

Verder ontwikkelen in Lean werken? Kijk naar de andere trainingen

 

Neem contact met ons op

Wil je de SMED-methode zo effectief mogelijk implementeren in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op om meer informatie te krijgen of om de training te plannen. We helpen je graag verder.

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier