07.11.15

Duizenden mensen weg plannen met DPS in een paar seconden.

 

Marco Pauw

Marco Pauw, eigenaar van Dualtask (over het DPS-systeem)

Een efficiënte productieverbetering kan niet zonder een goed softwaresysteem. Het DPS-systeem (MES) van Dualtask is een volledig geïntegreerd softwaresysteem dat optimale efficiëntie in de producerende industrie beoogt. Voor Onprove is het DPS-syteem een onmisbare speler in het productieverbeteringsproces.

Wat is Dualtask?

Dualtask is een software-ontwikkelaar gericht op de producerende industrie, zoals de zuivel- en kunststofindustrie. Onze software (DPS) zorgt ervoor dat onze klanten efficiënter kunnen werken met de middelen die er al zijn. Denk hierbij aan ons DPS personeelssysteem, waarin een werkgever alle personeelsgegevens kan opslaan die relevant zijn voor een efficiënte bezetting.

Denk daarbij aan de stamgegevens van medewerkers, het contractbeheer (via uitzendbureau of via de werkgever zelf), de registratie van werktijden, verzuimbeheer en het toegangscontrolebeheer. Daarnaast bevat de module ook informatie over opleiding en competenties van de werknemers. Kortom een 360 graden overview over werknemers, waardoor ze zo efficiënt mogelijk ingezet kunnen worden. Met ons DPS-personeelssysteem plannen we duizenden mensen per dag weg in een paar luttele seconden.

Wat zijn de voordelen van zo’n DPS-personeelssysteem?

“Dualtask Productie Systeem (DPS) is volledig modulair opgebouwd. Deze opbouw zorgt ervoor dat DPS makkelijk is uit te breiden met nieuwe functionaliteiten. Daarnaast zorgt het DPS-systeem (MES) ervoor dat de juiste mensen met de juiste capaciteiten op de juiste plaats zijn. Zelf inschatten hoeveel personeelscapaciteit er op een productielijn nodig is, hoeft niet meer. Het systeem geeft automatisch de benodigde capaciteit op een bepaalde plek aan. Gebaseerd op de verschillende competenties, personeelskosten en functie- en planningsvoorkeuren, wordt de meest optimale bezetting voor uw productielijn samengesteld. Een personeelstekort? Het systeem is zelf in staat om een voorstel voor het uitzendbureau te genereren. Een ander voordeel van het systeem is dat het DPS systeem de mogelijkheid biedt om dienstroosters te genereren en te controleren. Elke wijziging zoals ziekte, verlof, overwerk, verzuim, cursussen en opleiding kunnen aan de verzuimregistratie worden toegevoegd. Het systeem garandeert hiermee optimale efficiëntie, borging en kwaliteitsbewaking.”

VerzuimKaart

Is het DPS-personeelssysteem eenvoudig te implementeren?

“Absoluut, het DPS-systeem is een pragmatisch opgezette tool waarmee iedereen uit de voeten kan. Het systeem heeft relatief weinig uitleg nodig voordat het gebruikt kan worden. Het systeem is opgebouwd uit verschillende modules die allemaal met elkaar communiceren. Hierdoor is het perfect aan te passen aan de behoeften van het bedrijf en voorkom je dat je moet werken met allerlei verschillende pakketten die niet met elkaar gekoppeld kunnen worden. DPS is op dit moment het breedste systeem in de markt.”

Hoe wordt het DPS personeelssysteem ingezet door Onprove?

“Het DPS-systeem sluit naadloos aan bij de methodiek Overall Equipment Effectiveness (OEE), waarbij men streeft naar een zo efficiënt mogelijke inzet van mensen en machines. Door het DPS-personeelssysteem toe te passen bereik je een zo efficiënt mogelijke inzet van werknemers en garandeer je dat ze op de juiste plek staan. Dit heeft weer positieve invloed op de output en de kwaliteit die de werknemers leveren. Daarnaast heeft het DPS personeelssysteem ook een realtime registratiefunctie, waarbij de personeelskosten ten opzichte van de kostprijsberekening continue worden bewaakt. Onprove is verantwoordelijk voor het volledige implementatietraject, terwijl wij de tool leveren om het productieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.“

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier