Continuous Improvement

Wat verstaan wij onder Continuous Improvement?

Continuous Improvement helpt u bij het identificeren van verbeteringen ten behoeve van kwaliteit, werkprocessen en het reduceren van verspilling. Met als doel meer klantwaarde te realiseren en verliezen te elimineren. Het is een werkwijze waarbij je in kleine stappen onder meer de productiviteit, de kwaliteit en de doorlooptijd van een proces blijvend optimaliseert. De methodiek kent een breed draagvlak doordat de verbeteringen door de medewerkers zelf uitgevoerd worden en er veel ruimte is voor eigen initiatief.

Continuous Improvement gaat dan ook over “continu verbeteren” en het vormt de kern van de Lean Production productie-filosofie. Hoewel het eenvoudig lijkt om te bereiken, hebben leiders en teams die niet bekend zijn met deze technieken voor procesverbetering vaak moeite om dit te implementeren en deze wijze, van denken en doen, in hun DNA te verankeren. Als je continue wilt blijven verbeteren met je productiebedrijf, dan is het van belang dat dit niet alleen geborgd wordt in een methodiek, maar ook in de mentaliteit.

Om deze mentaliteit te realiseren, moet je een duidelijk begrip hebben van wat Continuous Improvement precies is, welke principes je hierbij moet volgen, en hoe je o.a. best practices implementeert. Deze wijze van werken, welke in eerste instantie draait om het neerzetten van een goede structuur gaat dan ook pas echt volledig voor je werken als er daarbij ook de juiste aandacht is voor sturing op cultuurelementen.

Wat is Onprove’s capaciteit en kunde?

Onprove heeft jarenlange ervaring het begeleiden van verbeterprojecten die leiden tot verbetering van bottom-line resultaten bij productiebedrijven in de food industrie. Voor ons was Continuous Improvement het startpunt voor ons bedrijf, en ook nu vormt het nog steeds de basis voor onze andere twee afdelingen MES-Solutions en Factory Automation.

De leiding van de afdeling Continuous Improvement:

  • Business Unit Manager
  • Business Developer
  • Traject Coaches
  • CI Coaches
  • CI Trainers

Hoe pakken wij Continuous Improvement op?

Voor ons staat de klant centraal en moet de oplossing aansluiten bij het DNA en de wens van de klant. Daarom is onze dienstverlening voor Continuous Improvement modulair opgezet volgens een zogenaamd cafetariamodel. Om het resultaat maximaal tot uitdrukking te laten komen volgen wij altijd ons 5-stappen model.

 

 

Afhankelijk van kennis en kunde die reeds aanwezig is binnen de organisatie en de tijd die beschikbaar is, bekijken we samen welke mate van ondersteuning door Onprove het meest passend is. Uiteraard adviseren wij naar aanleiding van de analyse welke route wij het meest kansrijk achten, de opdrachtgever bepaalt daarna zelf hoe ze verder wil.

Hallo! Ik ben Marien.

Op zoek naar duurzame groei en innovatie op het gebied van Mens en Techniek? Neem dan contact met mij op.

Rectangle 5 Copy 4

Marien van Weelden

Business Developer

Continuous Improvement
Rectangle 5 Copy 4