14.07.18

TWI

TWI Training within Industry

Goede collega’s vinden is altijd al lastig geweest, daar is niets aan veranderd. Wat wel veranderd is dat er andere mogelijkheden zijn om dit probleem te tackelen. Tijdens de tweede wereld oorlog is uit noodzaak de Training Within Industry (TWI) methode ontstaan; Doordat alle mannen die konden vechten naar het front gestuurd werden ontstond er een nijpend tekort in de bemensing van de fabrieken. Immers, alleen de vrouwen, jonge en oude mannen bleven achter en die hadden vaak geen of weinig ervaring. Tegelijkertijd moest de wapenindustrie wel doordraaien want met pief paf poef roepen ga je geen oorlog winnen.
Met onze TWI trainingen realiseren we resultaat wat we in uw organisatie borgen. Het grote verschil is dat we de cursist niet laten “fladderen” na het theoretisch examen. Na het behalen van het examen begint het eigenlijk pas echt! Onze coaches begeleiden de cursist daarom na de training ook in het toepassen van het geleerde. Met TWI ga je dan ook meer resultaat krijgen uit de investering in je mensen en wordt de kennis in de organisatie geborgd.

Voor alle standaard werkzaamheden aan de installatie wordt een trainingsstandaard gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan bediening , omstellen, schoonmaken, inspecteren of afstellen. Deze standaard maken we samen met de mensen op de werkvloer. Zo weten we zeker dat de standaard past bij het werk, de mensen en de installatie. De standaarden zijn kort en doeltreffend gemaakt. Een standaard is over het algemeen niet langer dan een A4-tje. Vervolgens worden deze standaarden getraind op een zeer effectieve manier.

Werken met TWI 3.0

Het voordeel van deze methode is het snelle resultaat van deze training. Zeker 90% van wat getraind wordt, kan een medewerker direct na de training uitvoeren. Daarmee behaalt u sneller de gewenste output van de medewerkers en hoeft een nieuwe medewerker ook niet alle standaarden getraind te hebben om toch inzetbaar te zijn.

 

TWI bestaat uit 3 onderdelen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

  1. Job Relations: focust zich op de relatie tussen medewerker en leidinggevende
  2. Job Instructions: richt zich op het aanleren van methodes, waarbij instructies en standaarden gebruikt worden
  3. Job Methods: gaat over het ontleden van processen tot op detail, waarbij de medewerker zijn/haar proces optimaliseert.

TWI is de missende link tussen Standaard Werk en Continu Verbeteren, waarbij iedere medewerker wordt betrokken. Doelgroep voor de implementatie van TWI is met name leidinggevenden van de werkvloer.

Resultaten van TWI:

  • Introductietijd wordt verkort
  • Kans op fouten wordt gereduceerd
  • Eigenaarschap bij de medewerker wordt verhoogd.
  • Basis voor Continu Verbeteren wordt gelegd
  • Creëert leiders en betrokkenheid
  • Sluit aan bij werken volgens ISO standaarden


1 Kosten van herexamen bedragen €250,-
2 Coaching van de groep gebeurd op 1 locatie

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier