Change management

Als producent bent u ambitieus. U stelt hoge eisen aan uzelf én aan uw bedrijf. Want u wilt maar één ding: de beste worden in uw branche. Dat vraagt soms om stevige interventies. Pittig, zeker wanneer er patronen en structuren in uw organisatie geslopen zijn, die de groei van uw bedrijf flink in de weg staan.

Wat is Change Management?

Change Management is een manier om deze binnengeslopen gedragspatronen en structuren te doorbreken. Door het doorvoeren van verandering in deze gedragspatronen en structuren, ontstaat er weer ruimte voor flinke groei en nieuwe resultaten. We doen dit om uw verpakkings- en productieprocessen zo saai en voorspelbaar mogelijk te maken en iedereen gezamenlijk aan hetzelfde doel werkt. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent, en verbeteren uw resultaten iedere dag.

Verandering van binnenuit

Change Management vraagt om een flinke portie lef. Het vraagt namelijk om verandering van binnenuit; verandering van u én van uw bedrijf. Het vraagt om het doorbreken van oude gedragspatronen, het kritisch kijken naar huidige werkwijzen en het accepteren van nieuwe structuren. Maar ook om een nieuwe visie op communicatie, eigenaarschap, leiderschap en werkwijze. Kortom, een integraal proces dat behoorlijk diep ingrijpt.

Uitvoering

Om dit proces goed en eerlijk uit te voeren, is professionele interventie van buitenaf nodig. Een specialist die overzicht creëert, nieuwe structuren en patronen in uw bedrijf aanbrengt en structurele belemmeringen wegneemt. Als specialisten in de Foodindustrie staan we bekend om onze ruime ervaring en onze heldere, doortastende aanpak. Zo zijn we in staat om ‘op de grens’ van elk systeem te acteren. Door gepaste afstand te houden, kunnen we bedrijfspatronen helder inzien én doorbreken, om hier vervolgens gezonde patronen voor terug te geven. We doorbreken weerstand en gaan op zoek naar de echte drijfveren binnen uw bedrijf. Daarvoor leggen we het DNA van uw bedrijf bloot. We pakken obstructies die het saai en voorspelbaar maken van uw processen belemmeren bij de wortel aan, en kijken kritisch naar het gedrag, de omgangsvormen en de samenwerkingen binnen uw organisatie. Met deze frisse en effectieve veranderingsslag zorgen we voor een gezond functionerend bedrijf, wat uiteindelijk resulteert in maximale groei.

Maatwerk

Een standaardoplossing? Die bestaat niet! Elk bedrijf is uniek, de oplossing dus ook. En dat vinden onze opdrachtgevers ook. Onze opdrachtgevers ervaren ons als oprecht, constructief, ethisch, duidelijk, confronterend, veeleisend en resultaatgericht. Een bedrijf met professionals die zich conformeren aan hun opdracht.

Onze aanpak is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: structuur, eigenaarschap en discomfort.

1. We bieden inzicht

Structuur is essentieel. Het bepaalt hoe uw bedrijf eruitziet, en vooral hoe het functioneert. Wanneer uw medewerkers de juiste plek hebben waar zij hun werk naar behoren kunnen uitvoeren, geeft dat rust binnen een organisatie. Het betekent dat uw werknemers met volle focus kunnen doen waarvoor u ze aangenomen heeft. Wanneer de huidige structuur niet meer past in de fase waarin uw bedrijf momenteel zit, ontstaat chaos. Deze chaos leidt tot kostbare fouten en een hoop ergernis. Dit gaat altijd ten koste van het resultaat.

Leggen uw DNA bloot…

In Change Management zijn er 3 stappen die doorlopen moeten worden om te kunnen veranderen. Om uw bedrijf weer in optimale conditie te brengen, is het belangrijk structuren bloot te leggen en aan te passen aan uw huidige situatie. Simpelweg door “uw pakkie” uit te doen, en het DNA van uw bedrijf bloot te leggen. Onze analyses geven u een helder inzicht in de manier waarop uw bedrijf werkt en welke gedragspatronen en communicatiestructuren niet (meer) bij dit DNA passen. Deze Fase noemen we onbewust onbekwaam. Hier definiëren we ook gezamenlijk wat wel wenslijk gedrag en communicatie is.

2. We helpen veranderen

In fase 2 staat in het teken van Bewust Onbekwaam. Uw medewerkers zullen tijdens deze fase gaan herkennen bij zichzelf welke gedrags- en communicatiestructuren niet meer passen bij het DNA en het de juiste manier daarvan gaan toepassen. Hierdoor kunnen we vastgeroeste patronen doorbreken, en een gezonde werkwijze in uw bedrijf implementeren. Daarnaast zorgen we voor een duidelijke plek voor uw mensen binnen de organisatie, werken aan de communicatie tussen de afdelingen, en zorgen voor een heldere definitie van leiderschap en eigenaarschap in het bijzonder.

En gaan aan de slag met uw overlegstructuur.

Naast onze focus op uw organisatiestructuur gaan we aan de slag met de overlegstructuur. Zo bouwen we aan een actiegericht overleg voor het managementteam en het operationele team en verfijnen we de planningsoverdracht en de ploegenoverdracht.

Wij geloven in eigenaarschap. Iedere werknemer heeft zijn eigen verantwoordelijkheden. Zijn eigen talent en specialisme. Om deze goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat verantwoordelijkheden helder en duidelijk afgebakend zijn. Zo weten u en uw werknemer precies waar jullie aan toe zijn, wat bijdraagt aan de rust en structuur binnen de organisatie. Elke verandering stuit op weerstand. Het is echter de kunst om van deze weerstand een uitdaging te maken. Door weerstand heen te gaan, ontdek je je echte drijfveren en creëer je ruimte voor groei en vooruitgang.

3. Van bewust onbekwaam naar bewust bekwaam

Als u de verandering heeft omarmt en bewust bezig bent om communicatie en gedrag anders te doen dan voorheen heeft u de basis gelegd voor verdere gezamenlijke groei als een team.
Bij Onprove praten we graag over uitdagingen. Over nieuwe doelen, en resultaten. Dit betekent dat we u en uw werknemers flink uit jullie comfortzone trekken. We stimuleren om grenzen op te zoeken, verantwoordelijkheid te nemen en nieuwe mogelijkheden te exploreren. Natuurlijk doen we dat binnen een duidelijke taakafbakening. Zo weet iedereen precies waar hij aan toe is en waar zijn of haar mogelijkheden én verantwoordelijkheden liggen.

4. Het doel? Vooruitgang!

Onze aanpak heeft maar één doel: vooruitgang! Dit doen we door het saai en voorspelbaar maken van uw verpakkings- en productieprocessen. Hierdoor benutten we alle capaciteit binnen uw bedrijf en streven van daaruit naar het resultaat dat u voor ogen hebt.