02.07.18

Stijgende behoefte naar technische expertise leidt tot samenwerking Onprove en AluMac.

 

 

Stijgende behoefte naar technische expertise en capaciteit in de Food branche leidt tot samenwerking Onprove en AluMac. 

Veenendaal/ Waddinxveen – In de Nederlandse food branche is de afgelopen jaren Lean Manufacturing van hypewoord naar best practice verheven. Er is echter ook veel veranderd in de afgelopen jaren. Tijdens de recessie werden continu verbeter trajecten aangegrepen om de kostprijs naar beneden te krijgen maar inmiddels is het uitgangspunt bij veel Food bedrijven veranderd. Meer output realiseren en efficiënter werken met hetzelfde aantal mensen vanwege het nijpende tekort aan gekwalificeerd personeel en de toenemende vraag in de markt. Dat met name technisch personeel (Technische dienst/ engineers) moeilijk te vinden is, heeft ertoe geleid dat Onprove en AluMac  de samenwerking zijn aangegaan.  

Marc van Amersfoort, Directeur bij Onprove licht toe: “De Nederlandse food markt loopt in Europa over het algemeen voorop als het op innovatie en techniek aan komt. Maar als je die techniek in huis hebt moet je daar ook het maximale uit kunnen halen. Onprove helpt bedrijven al enige tijd de stilstanden en de oorzaken van productielijnen inzichtelijk te maken met de Continu verbeter trajecten en MES software DPS. Met deze samenwerking willen we bedrijven nog meer resultaat brengen door hen ook te helpen knelpunten en oorzaken van stilstand aan de lijn te verhelpen en te voorkomen. Met AluMac  hebben we een partner gevonden die ook in de food actief is en veel technische kennis in huis heeft. Productiebedrijven kunnen we dan ook gaan helpen met technische optimalisatie, preventief onderhoud, maatwerk engineering, technische projectleiding en de inrichting van 5S toolings.” 

Door de technische- en engineeringsknowhow van AluMac te combineren met de project management skills en Lean kennis van Onprove verwachten beide bedrijven met deze kersverse partnership hun klanten in de food branche nog beter en completer te kunnen bedienen.    

Arie Nap, Directeur bij AluMac  is al vele jaren onderweg in de food en heeft met name in de kaasbranche en bakkerij als machinebouwer zijn sporen verdiend. 

Arie verteld: “Onprove ken ik al geruime tijd van onze gemeenschappelijke klanten. Geregeld kwamen er maatwerk wensen uit de continu verbeter trajecten van Onprove naar boven waar wij een oplossing voor hebben geleverd. De gezamenlijke  dienstverlening  sluit perfect aan bij de verbreding die zowel Onprove als AluMac  zoeken. We hebben een uitgebreide engineering afdeling waarmee we in staat zijn voor elk proces in de food een passende oplossing te bedenken. Of het nou gaat om engineering, periodiek- of preventief onderhoud op het bestaande machinepark of de gehele inrichting van een nieuwe fabriek, we kunnen het allemaal. Door de strategische partnership met Onprove verwachten we met de verbreding van ons dienstenpakket onze klanten nog meer resultaat te bieden op gebieden waarin we dat voorheen niet konden. 

De eerste gezamenlijke successen zijn reeds behaald en schetsen een mooi toekomstperspectief voor deze samenwerking. In de komende jaren zal de samenwerking tussen Onprove en AluMac er voor zorgen dat we nieuwe concepten, diensten en producten in de markt kunnen zetten. 

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier