28.04.20

Veiligheid staat op 1 in Continu Verbeteren

In Continu Verbeteren staat veiligheid altijd met stip op nummer 1. Productiviteit is belangrijk maar nooit ten koste van veiligheid of kwaliteit. Tijdens de bordoverleggen die we tijdens stap 2 van het Onprove 5 stappenplan opzetten, trainen we de medewerkers van onze klanten in een vaste overlegstructuur en agenda. Tijdens een bordoverleg wordt veiligheid dan ook altijd als eerste punt op de agenda besproken.

Visual Management

Binnen Lean en continu verbeteren worden verbeteringen vaak geborgd door een vorm van visual management toe te passen denk hierbij aan éénpuntslessen en TWI.  De mens is visueel ingesteld en een goede visual brengt in 1 keer een duidelijke boodschap over. Een visual helpt ook anderstalige medewerkers gelijk duidelijk te maken wat er van hen verwacht wordt en creërt rust.

Gratis veiligheidsposters

Om food bedrijven te helpen de veiligheid te waarborgen in deze vreemde tijden en de anderhalve meter economie in te richten, stelt Onprove, in samenwerking met onze partner Visual Workplace, een variatie aan posters beschikbaar als download. Uiteraard kunnen we u ook helpen bij het aanpassen van deze visuals naar uw eigen voorkeur of huisstijl.

De onderstaande posters kunt u zelf downloaden en uitprinten en zijn geoptimaliseerd voor A3 formaat. Papier in uw productieomgeving ophangen is niet heel handig. Als u op productievloer ook visual managment wilt toepassen, kunnen we u helpen met een versie op kunststof, vloerstickers en vloertape.

Continu Verbeteren is in deze tijden belangrijker dan ooit tevoren.

Flexibel kunnen opschalen en afschalen in productiecapaciteit en personeelsbezetting is naast productie-efficiëntie belangrijker dan ooit. Benieuwd welke maatregelen Onprove heeft genomen om voedingsmiddelenproducenten te helpen door deze uitdagende tijden heen te komen? lees er meer over in dit artikel of neem contact met ons op.

 

De richtlijnen van het RIVM Was je handenHoesten of niezenwachten in een rij Deze werkplek niet gebruiken Koffie drinken met anderhalve meter afstand Samen lunchen met anderhalve meter afstand Max 3 personen in deze ruimte

Vestiging Veenendaal

Turbinestraat 13A

3903 LV Veenendaal


Vestiging Waddinxveen

Coenecoop 450

2741 PR Waddinxveen


Contactformulier